پيتر هنفورد، نويسنده اين مقاله، نظر اين گروه را پس از مطالعه بيشتر کتب حديثي چنين اعلام کرده است:
شريعت اسلام بر حديث استوار است. بازنگري در تفسير و شرح حديث براي زدودن شبهات، از سيماي حديث ضروري است. حديث، براي توجيه کردن فشارهاي وارده بر زنان و سنگسار نمودن زناکاران، به کار گرفته شده است و برخي از محدوديتهاي موجود براي زنان، همانند حجاب، ريشه در وحي اسلامي نداشته و تاثير پذيرفته از طبقه اشراف روم شرقي بوده است.
شبهه مطرح در اين ميان، تاثيرپذيري حکم حجاب اسلامي از فرهنگهاي روم شرقي، و تشکيک در اصالت حجاب است که با انجام پروژهاي به ظاهر علمي و پژوهشي، و در واقع تشريفاتي، به دنبال آن است که در ذهن باورمندان به اين آئين تشکيک ايجاد کند. اين بخشي از برنامه از پيش تعريف شده ناتوي فرهنگي است که هر روز سر از مساله اي فرهنگي جديد در جايي از دنيا در آورده است.
استفاده از اهرم حقوق و آزاديهاي شخصي در لابه لاي اين تحقيقات موج ميزند و تأکيد بر عدم اصالت تاريخي برخي از محدوديتهاي جنسي و مسائل زنان، همانند حجاب هدف اصلي خبري است که آقاي هنفورد به تحليل آن پرداخته است. همچنين گزارش آمريکن اسپيکتور، نشانگر اين نکته مهم است که آمريکا از طرحهاي پژوهشي در حال انجام دانشگاههاي کشورهاي اسلامي و غير اسلامي، آگاهي دارد و حتي به نتايج آنها نيز دسترسي دارد و مهمتر آنکه از نتايج اين پروژهها در مسائل سياسي و تنش زايي جهان اسلام به خوبي استفاده ميکند.
هر چند در مقوله حجاب، کتابها و مقالات متعددي نگاشته شده است، لکن تحقيق جامع که با رويکرد تاريخي و بين المذاهبي به اين مسئله، از منظر روابات فريقين، پرداخته باشد تاکنون توفيق نشر نيافته است. به نظر ميآيد ضروري است که در پاياننامههاي حديثي و مقالات علمي ـ پژوهشي, احاديث حجاب با رويکرد تطبيقي شيعه و سنّي تحليل و پاسخي منطقي به اين شبهات داده شود. رويکرد اين پژوهشها، بايستي شبهه شناسانه و انتقادي باشد تا بتواند به پرسشها و شبهات حديثي مطرح در اين زمينه، پاسخ مناسب بدهد. همچنين بايستي ارتباط مراکز حديث پژوهشي آکادميک جهان اسلام با يکديگر تقويت شود، و مسائل و شبهات موجود در حوزه حديث، با حضور انديشمندان فريقين، به بحث و نظر گذاشته شود تا دشمنان اسلام نتوانند از خلأهاي تحقيقي موجود در برخي از عرصههاي ديني، براي تضعيف نگاه مسلمانان سوء استفاده کنند.
2. تلاش اهل سنّت براي معرفي محدّثان و جوامع حديثي به جهان
جريان اهل سنّت ساليان درازي است که در حال معرفي محدثان و جوامع حديثي خود به زبانهاي مختلف دنيا، در قالب کتاب و مقاله، ميباشد. در دهههاي اخير، تلاش مضاعفي داشتند تا آثار