7
چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد اول

مقدمه

حديث ، پس از قرآن كريم، يكى از منابع با ارزش و اصلى در همه زمينه هاى زندگى مسلمانان است . طى قرن هاى گذشته براى حفظ و نگهدارى اين ميراث ماندگار و همتاى قرآن ، زحمات فراوان كشيده شده و دانشمندان اسلامى در حفظ اين امانت الهى ، سختى هاى زيادى را متحمّل شده و زيان ها ديده اند، ليكن با همه اين احوال ، كتاب هاى حديثى بسيارى در اثر حوادث و اتّفاقات ارضى و سماوى از بين رفته و نسل هاى بعد را از استفاده بهينه از اين آثار ارزشمند ، بى بهره ساخته است . سختكوشى محقّقان و مصنّفان براى احيا و حفظ بقاياى اين گنجينه هاى پُربها ، درمانى است براى رفع آلام ناشى از اين ضايعه تأسّف بار، و روزنه اميدى است براى بارور شدن و شكوفايى شكوفه هاى بوستان دين.
گرايش به حديث و تحقيقات حديثى در ميان طبقات روشن فكر نيز پديده اى است كه امروزه ، هم در مراكز و مدارس علمى و دينى ، و هم در آموزشگاه ها و دانشگاه ها به خوبى به چشم مى خورد و پويندگان اين رشته ، در جريان پژوهش هاى علمى خويش ، ضمن گذراندن دوره هاى
حديث شناسى ، دستْ مايه كوشش خود را به صورت پايان نامه (رساله) ارائه داده اند و اساتيد فن ، ضمن بررسى و قضاوت ، آنها را مورد تجزيه و تحليل قرار داده و گواهى علمى لازم را به نگارندگان اعطا كرده اند.
رشد و شكوفايى تحقيقات علمى در هر زمينه ، نياز به يك سلسله ابزار و وسايل خاص دارد . نگارش پايان نامه هاى حديثى نيز با كند و كاو در منابع با ارزش حديثى امكان پذير است . دانش پژوهان حديث ، طبق سليقه و ذوق سليم خود ، با همراهى و هميارى استادان ورزيده ، با سعى و تلاش و پيگيرى مداوم و با صرف اوقات بسيار و حضور در كتاب خانه هاى عمومى و تخصّصى و با استفاده از منابع گردآورى شده در اين كتاب خانه ها ، با انگيزه والا و نگرشى ژرف ، به تحقيق در موضوعات دلنشين حديثى پرداخته اند و پايان نامه خود را تدوين كرده ، ضمن درج يك چكيده يا نمايه و يا فهرست موضوعى ، شكل زيبايى به كار خود داده اند و همين ، باعث شده كه بسيارى از اين پايان نامه ها در زمره آثار با ارزش علمى قرار گيرند و بسيارى از پويندگان ، براى تحقيقات خود ، از آنها به عنوان راهنما و ابزار كليدى استفاده كنند . به عبارتى ، امروزه ، گردآورى اين پايان نامه ها در مراكز پژوهشى و كتاب خانه هاى تخصّصى ، از پيشْ نيازهاى تحقيق علمى به شمار مى آيد.
مجموعه حاضر ، حاوى اطّلاعات كتابشناختى و گزارش هايى از پايان نامه هاى حديثى موجود در كتاب خانه تخصصى «مركز تحقيقات دارالحديث قم» است كه با همكارى اساتيد محترم و با مساعدت برخى مراكز علمى ـ پژوهشى ، تا پايان اسفند ماه 1382 ، فراهم آمده اند.
شيوه كار به اين صورت است كه پس از ذكر عنوان هر پايان نامه،
نخستْ به موضوع آن و هدف نگارنده از نوشتن پايان نامه اشاره مى گردد . سپس ، گزارش گونه اى از عملكرد وى در پايان نامه و در ضمن آن ، عناوين و موضوعات هر فصل و هر باب ، به اختصار ، بيان مى شود . پايان نامه هايى كه داراى چكيده يا خلاصه بوده اند، همان چكيده يا خلاصه ، با كمى تغيير ، آورده شده است .
براى سهولت دسترس محقّقان به موضوعات و عناوين موجود در پايان نامه ها، گردآورى اين مجموعه بر اساس ترتيب الفبايى عناوين پايان نامه ها صورت گرفته است و در خاتمه نيز فهرست هاى الفبايى عناوين پايان نامه ها ، پديدآورندگان ، استادان راهنما و مشاور و نيز نهادهاى آموزشى ـ پژوهشى مربوط ، استفاده از آن را آسان تر نموده است.
به يارى خدا معرّفى اجمالى پايان نامه هاى حديثى ادامه خواهد يافت.


چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد اول
6
  • نام منبع :
    چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد اول
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1383
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 258065
صفحه از 246
پرینت  ارسال به