متن و ترجمه ششمین جلد از کتاب «ینابیع الموده لذوی القربی» فضایل اهل بیت(ع) در کتب اهل سنت به همت بنیاد پژوهش-های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شد.
به گزارش آستان نیوز، «ینابیع الموده لذوی القربی» (چشمهسار دوستی و محبت به ذویالقربی) کتابی درباره زندگانی اهل بیت پیامبر اسلام(ص)، فضایل آنان و ارزش مودت ایشان به خصوصحضرت علی(ع)، نوشته سلیمان بن ابراهیم قندوزی حنفی از عالمان اهل سنت حنفی مذهب در قرن سیزدهم هجری است.
مؤلف، کتاب را در صد باب با موضوعات مختلف و بدون نظم خاصی آورده و در آن از منابع شیعی هم استفاده کرده است. این اثر به فارسی ترجمه شده است. در خطبه آغازین کتاب آورده شده: «آن را به سبب ارتباط با خویشاوندانرسول اکرم(ص)ینابیع المودة نامیدهام، همان کسانی که اهل عبا و اسباب سعادت عظمی و سرچشمههای برکات کبری هستند تا رضای خدا و شفاعترسول خدا(ص)واهل بیت(ع)او پی جویند.»
جلد ششم این اثر در ۳۰ باب به موضوعات و مباحثی همچون سخنان حضرت علی(ع)، درباره حضرت مهدی(عج) در نهج البلاغه، تحقیق درباره حدیث «پس از من ۱۲ خلیفه خواهد بود»، سخنان امام رضا(ع) و جعفر صادق(ع) درباره حضرت مهدی(عج)، حکمت ها، گفتارهای معنوی، جواهر قدسی و معارف، سخنانی از اهل بیت(ع) در وصف امام، در بیان بشارت عیسی بن مریم به نبوت حضرت محمد(ص) و... پرداخته است.
سخن امیرالمومنین علی(ع) در شناسایی احادیث صحیح، ذکر برخی دعاها و مناجاتهای صحیفه کامله امام همام زین العابدین(ع) که زبور اهل بیت(ع) است، ملاقاتکنندگان با صاحب الزمان مهدی(عج) پس از غیبت کبری و... از دیگر موضوعات مطرح شده در این اثر است.
مؤلف در مقدمه کتاب انگیزه خود را از تالیف این اثر این گونه بیان میکند: «هدف از تألیف این کتاب، آن بوده است که خدای متعال در قرآن کریم اجر تبلیغ رسول اکرم (ص) را مودت اهل بیت(ع) قرار داده و آن را واجب کرده است.»
این کتاب بدون آنکه تنظیم خاص و فصلبندی کاملی داشته باشد، مطالبی درباره مناقب امیرالمؤمنین علی(ع) و چند تن از اهل بیت پیامبر(ص) مانند امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و امام عصر(عج) نقل کرده است.
در مجموع، کتاب ینابیع، به بخشی از زندگانی اهل بیت(ع) و آن هم مناقب آنان و از میان ایشان حضرت علی(ع) میپردازد و همه مطالب آن جمعآوری روایات پیشینیان است و ترتیب و تنظیم خاصی در کتاب دیده نمیشود؛ برای نمونه، در بین نقل فضائل علی(ع) باب دیگری درباره فضائل همه اهل بیت(ع) آورده و دوباره به مهدی (عج) پرداخته است.