امام علی علیه السلام
كَثرَةُ الوِفاقِ نِفاقٌ، كَثرَةُ الخِلافِ شِقاقٌ.
موافقتِ زياد [نشانه] نفاق است؛ مخالفتِ زياد [نشانه] دشمنى است.
غرر الحكم : ح7083 و ح7084.
راوی: «فهرست نگاری» جايگاه واقعی در حوزه ها ندارد، و برگزاری نشست با محوريت اين موضوع، می تواند بين فضلايی كه در اين حوزه پژوهش می كنند «فرهنگ سازی» ايجاد كند.
حجت الاسلام «موسوی بروجردی» پژوهشگر حوزه فهرست نگاری نسخ خطی در مصاحبه با راوی، جمعآوری و تنظيم نسخ را از مهمترين اقدامات اين بخش عنوان كرد و افزود: جمع آوری نسخ خطی شخصی در كتابخانه ها و حفاظت از اين منابع پژوهشی گام مهمی است كه بايد بر ضرورت آن توجه داشت.وی افزود: كتاب «فرحة الغری فی تعيين قبر امير المؤمنين»، تاليف مرحوم «عبدالكريم بن طاووس» چندی پيش توسط كتابخانه آية الله مرعشی نجفی خريداری شد. نسخه شش ماه بعد از تأليف كتاب در شهر حلّه(بلد مؤلف) و در زمان حيات وی، استنساخ شده بود. نحوه كشف اين نسخه، به اين ترتيب بوده كه، شخصی كتابخانهای را در يك منزلی خريداری می كند، سپس در ميان نسخ و اوراق خريداری شده تورق می كند، كتاب «فرحة الغری فی تعيين قبر امير المؤمنين» را مي یابد. هنگامی كه اين موضوع را با صاحب نسخه در ميان می گذارد ، وی می گويد هيچ اطلاعی نداشته و ممكن بود نسخه از ميان برود. اكنون اين كتاب به يكی از مهمترين كتابخانه های دنيای اسلام واگذار شده و از آسيب هايی چون حريق، موريانه، سرقت و ... محفوظ است.حجت الاسلام «موسوی بروجردی» تصريح كرد: «فهرست نگاری» جايگاه واقعی در حوزه ها ندارد، و برگزاری نشست های محور اين موضوع، می تواند بين فضلايی كه در اين حوزه پژوهش می كنند «فرهنگ سازی» ايجاد كند. همچنين نقد و بررسی فهرست نگاری می تواند اسيب های وارد بر اين حوزه را مرتفع كند.وی كه تحقيق كتاب «اختيارٌ من المصباح» تأليف ابن باقی قريشی را در دست دارد، درباره مشخصات اين اثر گفت: اين كتاب(ق۷ه) جزء مصادر مرحوم سيد ابن طاووس در اقبال است. با مراجعات و مطالعات اين كتاب به نامی شبيه نام ايشان در كتاب مجمع الآداب ابن الفوتی، برخورديم. ايشان غير از اين كتاب يك تأليف ديگری دارد كه نسخه تأليف در كشور تركيه است. با رايزنی صورت گرفته، موفق شديم به كتاب «المجموع فی الآداب و السنن والاحكام»، حاوی روايات و حكايات پيامبر اكرم (ص) و ائمه اطهار عليهم السلام و عرفا دسترسی پيدا كنيم. می توان گفت، اين كتاب كار جديدی در عرصهی تراث است. از نكات جالب نسخه اين بود كه از نسخ خزائنی بود يعنی نسخی بوده كه برای پادشاهان و با دقت استنساخ شده و بسيار زيبا مذهب و مجدول شده بود. اين نسخه در حال آماده سازی است و اميدوارم تا اواخر سال جاری چاپ و منتشر شود.
نشست علمی و تخصصی«مخطوطات اسلامی: گستره، فهرست نگاری و آثار مفقوده...» ۴ آبان با حضور انديشمندان و مختصصان عرصه مخطوطات اسلامی در مركز بين المللی مخطوطات موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث برگزار شد.