تاريخ : یکشنبه 1389/8/30 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 6090
آثار تصحيحی پژوهشكده علوم و معارف حديث برگزيده شناخته شدند

آثار تصحيحی پژوهشكده علوم و معارف حديث برگزيده شناخته شدند

دهمين مراسم بزرگداشت حاميان نسخ خطی در سازمان اسناد و كتابخانه ملی برگزار شد و از استادان رشته‌‌های مرتبط با نسخ خطی چون تصحيح متون، فهرست‌نگاری، پايان‌نامه، مقاله، كتاب، احيای سند و كتابداری نسخ خطی قدردانی شد.

به گزارش راوی، دهمين مراسم بزرگداشت حاميان نسخ خطی در سازمان اسناد و كتابخانه ملی برگزار شد و از استادان رشته‌‌های مرتبط با نسخ خطی چون تصحيح متون، فهرست‌نگاری، پايان‌نامه، مقاله، كتاب، احيای سند و كتابداری نسخ خطی قدردانی شد. در بخش تصحيح متون از فعاليت‌های حجت‌الاسلام والمسلمين «مهدی مهريزی»، رئيس پژوهشكده علوم و معارف حديث مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث و دبير علمی كنگره بين‌المللی ثقة‌الاسلام كلينی، برای تلاش وی در تدوين و تصحيح آثار اين كنگره با اهدای لوح سپاس تقدير شد.
آيين بزرگداشت حاميان نسخ خطی صبح شنبه ۲۹ آبان‌ماه با سخنرانی علی‌اكبر اشعری مشاور فرهنگی رئيس جمهور، غلامعلی حدادعادل، رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود مرعشی نجفی، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود فاطمی‌نيا، حبيب‌الله عظيمی، معاون كتابخانه ملی و دبير علمی دهمين آيين بزرگداشت حاميان نسخ خطی و حضور مسوولان و كارشناسان فرهنگی كشورمان برگزار شد
در آيين بزرگداشت حاميان نسخ خطی كه در مركز همايش‌های كتابخانه ملی برگزار شد، از برگزيدگان و استادان در رشته‌های مرتبط با نسخ خطی چون فهرست‌نگاری، تصحيح متون، پايان‌نامه، مقاله، كتاب، احيای سند، كتابداری نسخ خطی، اهدای نسخ خطی به كتابخانه‌ها و ... با اهدای جوايز قدردانی شد.
گفتنی است، تصحيح جديد «الكافی»، در ۱۵ جلد با تلاش جمعی از محقّقان گروه احيا و تصحيح پژوهشكده علوم و معارف حديث انجام شده است. اين مجموعه، بخشی از آثار كنگرۀ بين المللی ثقة الاسلام كلينی است كه همزمان با مراسم كنگره در روز ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۸، رونمايی شد.
جايگاه رفيع الكافی و محورى بودن احاديث اين كتاب در استنباط احكام، و فقدان متنى صحيح و استوار و فنى با رعايت جديدترين شيوه‏ هاى تحقيق از يك سو، و وجود زمينه‏ هاى فراوان براى تحقيق همه جانبه الكافی و رفع مشكلات سندى و متنى آن، و نياز مبرم حديث ‏پژوهان به نتيجه اين‏ گونه تحقيقات از سویى ديگر،پژوهشكده علوم و معارف حديث را بر آن داشت تا به بازنگرى، تصحيح و تحقيق ديگربارۀ اين اثر گرانسنگ، اقدام كند.
در تصحيح مجموعه كتاب «الكافی» اين اهداف دنبال شده است: عرضه صحيح ‏ترين و مستندترين متن الكافی و نزديك ‏ترين آن به «ما صدر عن قلم الكلينی»؛ تحقيق همه جانبه در اسناد الكافی و رفع اشكالات مربوط به تصحيف و تحريف در اسناد، و حلّ مشكلات ساختارى اسناد الكافی؛ مشابه‏ يابى و جست و جوى احاديث الكافی در ساير مصادر مهم روایى و اشاره به چگونگى متن و سند آنها؛ رفع اجمال و ابهام از برخى از كلمات، جملات و احاديث الكافی. اين پژوهش مجموعاً در ده مرحله شكل گرفته است: شناسايی نسخه‌های خطّی و اولويت‌ بندی آنها؛ مقابله با هشت تا دوازده نسخه خطّی؛ تخريجات (مشابه‌ يابی و جستجوی احاديث الكافی در ساير مصادر روايی مهم شيعه و مقابله با آنها، تصحيح و تحقيق اَسناد الكافی؛تصحيح و استوارسازی متن روايات الكافی؛ ترجمه لغات، شرح‌های توضيحی و رفع اجمال از متن؛تنزيل هامش (يكسان‌سازی پانوشت‌ ها)؛ اعراب گذاری كامل روايات الكافی؛ ويرايش و نشانه‌گذاری روايات الكافی؛كنترل نهايی


همچنين به مناسبت كنگره بين المللی ثقة الاسلام كلينی، ۲۸ جلد از شروح و حواشی خطی كتاب كافی نيز تصحيح و منتشر شده است.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :