تاريخ : پنج شنبه 1397/1/30 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 63876
توجه به چالش های بشر امروزی در اخلاق، معنویت و سبک زندگی

توجه به چالش های بشر امروزی در اخلاق، معنویت و سبک زندگی

دیدار و بازدید معاون انجمن تائوئیسم چین با مسؤلان پژوهشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث،
خوانگ شین یانگ معاون انجمن تائوئیسم چین به همراه تسائوای مسئول امور بین الملل این انجمن پیش از ظهر چهارشنبه 29 فروردین ماه، ضمن بازدید از کتابخانه تخصصی علوم حدیث، با قائم مقام رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، سرپرست مدیریت بین الملل و مسولان دانشگاه قرآن و حدیث دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دارالحدیث، در این دیدار قائم مقام پژوهشگاه قرآن و حدیث با ابراز خرسندی از حضور مهمانان به معرفی پژوهشگاه و دانشگاه قرآن و حدیث پرداخت.

آقای خوانگ شین یانگ در این دیدار به قدمت اسلام و تائوئسیم در چین اشاره کرد .

وی با تأکید بر مشترکات فرهنگی میان اسلام و تائوئیسم به شباهت لباس های عالمان دینی دو دین اشاره کرد و از اساتید و پژوهشگران حاضر در جلسه برای بازدید از مراکز علمی و دینی اسلامی و تائوئی چین دعوت کرد.

در این دیدار که گروهی از اعضای هیأت مدیره انجمن کلام اسلامی حوزه نیز حضور داشتند اساتید حاضر در جلسه به طرح دیدگاه ها و سؤالات خویش از معاون انجمن تائوئیسم چین پرداختند.

رئیس دانشکده معارف اسلامی گفت: دستیابی اندیشمندان جهان به اندیشه های تائویسم از طریق متون شرق پژوهان غربی درباره آئین تائو بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین رسول رضویاین پرسش را طرح کرد که آیا ادعای آنها درباره تمدن ستیز ی و مدنیت گریزی این آئیین صحیح است؟

خوانگ شین یانگ در پاسخ به این پرسش، آموزه های خوان و لائوتسه بنیان گذاران این دین را بر پایه رفتار خوب در جامعه دانست و تأکید کرد این دین برآمده از فرهنگ مردم چین است و نمی تواند از جامعه به دور باشد. وی بالاترین اصل لائوتسه را «داو و دو» به معنای آفرینش و اخلاقیات معرفی کرد و تأکید کرد در کتاب مقدس این دین «داو دو جین» بر اصولی همچون نفی خشونت و عدالت به عنوان اصول اخلاقی تأکید شده است. وی علت ترک شهرنشینی را به جهت استراحت و دست یابی به آرامش روانی و تفکر بهتر دانست.

حجت الاسلام محمد تقی سبحانیرئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) عدم ترجمه بسیاری از آثار و منابع شیعه به زبان های مختلف را علت عدم آشنایی غیر مسلمانان با معارف اهل بیت علیهم السلام دانست و تأکید کرد ترجمه این آثار می تواند زمینه های علمی و فرهنگی ارتباطات میان ادیان و مذاهب را تقویت می کند. وی برای توسعه روابط علمی و فرهنگی دو پیشنهاد ارائه داد

  • برخی متون اصلی تائو و شیعه به صورت مقایسه ای در یک متن  منتشر و بر نقاط مشترک میان این دو آئین تأکید شود.
  • با توجه به چالش های بشر امروزی در اخلاق، معنویت و سبک زندگی، در نشست ها و سمینارهایی بر سر این موضوعات مهم بحث و گفتگوی مشترک انجام شود و مقالات و راهکارهایی ارائه شود.

رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) تأکید کرد تجربه ادیان و مذاهب می تواند در حل مسائل جدید بشر کمک شایانی نماید. وی تجربه زیست معنوی دو دین اسلام و تائو را موفق خواندند و انتقال این تجربه به دیگر ادیان و کشورها را ضروری دانست.

آقای جوانگ شین یانگ نیز با استقبال از این پیشنهادات بیان داشت، در سفری که سال گذشته به کشور پاکستان داشته است، ملاحظه کرده که افرادی در پاکستان ترجمه کتاب «داو دو جین»  به زبان خودشان را انجام داده اند و در ایران نیز یکی از اساتید انجمن حکمت و فلسفه ایران این کتاب را از چینی به فارسی ترجمه کرده است.

وی سپس  به معرفی شورای حفظ ادیان چین، انجمن صلح جهانی و آسیایی پرداخت و بر پیگیری این پیشنهادها از این طریق تأکید کرد. معاون انجمن تائوئیسم چین به قدمت ۷۰۰ ساله روابط اسلام و تائو اشاره کرد و تأکید کرد سی یو چی برای شناخت اسلام به سین کیانگ و افغانستان سفر کرد تا با مسلمانان ملاقات کند و با آداب و رسوم ایشان آشنا شود.

حجت الاسلام محمد حسن قراملکی، عضو هیئت مدیره انجمن کلام حوزه نیز به طرح این سؤال پرداخت که تائو چه ویژگی ها و صفاتی دارد و چه تفاوتی با خدای ادیان دارد.

خوانگ شین یانگ تائو در اندیشه تائوئیسم را موجودی همه زمانی و همه مکانی معرفی کرد که ابدی و سرمدی است. تائو دیده و لمس نمی شود ولی همه جا هست، پس با خدای ادیان بسیار شبیه است. وی به جمله ای از کتاب مقدس اشاره کرده "تائو تائو است و هیچ چیزی مثل او نیست".

معاون انجمن تائوئیسم چین به اصولی مانند ساده زیستی و یاد مرگ به عنوان اصول آئین تائویسم اشاره کرد.

اعضاء انجمن تائوئیسم چین ضمن ابراز خرسندی از دیدار اساتید و پژوهشگران، ابراز امیدواری کردند با سفر  به چین گفتگوهای علمی ادامه یابد.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :