تاريخ : شنبه 1397/2/22 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 64302
۷۲ اثر علمی محصول کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی

۷۲ اثر علمی محصول کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی

حجت الاسلام رضایی اصفهانی گزارش کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی را تشریح کرد و از تولید و انتشار ۷۲ اثر علمی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی صبح روز پنجشنبه  در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در سالن همایش‌های پیامبر اعظم(ص) مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، به تشریح گزارش اجرایی کنگره پرداخت و گفت: این کنگره در ۱۰ حوزه علمی آغاز به کار کرده و بر اساس این فراخوان مقالات اعلام شد که از میان مقالات ارسال شده ۴۱۸ عدد پذیرفته شد.

دبیر کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی با اشاره به این که از بیش از ۲۰ میلیت مختلف برای این کنگره مقاله دریافت شده است، اظهار داشت: برای این کار از ۵۰ کشور مختلف ۱۲۰ نفر را گرد هم آورده ایم.

وی با اشاره به این که برای این کنگره ۱۱۰ جلسه علمی با ۱۵ شخصیت حوزوی برجسته برگزار کرده ایم، عنوان کرد: محصول این کنگره ۷۲ اثر علمی است که در مجموع ۵۵جلد کتاب، هفت مجله ویژه نامه، ۷ خبرنامه و دو نرم افزار و ۲۲ مجله علمی پژوهشی را شامل می شود.

حجت الاسلام رضایی اصفهانی در ادامه از ۴۰۰ نفر از شخصیت های علمی حوزه و دانشگاه برای زحمات بی وقفه شان تشکر کرد و ابراز داشت: این شخصیت ها به دنبال این هستند که موسوعه بزرگی از نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی فراهم سازند و در این راستا از کسانی هم که با نقدها و پیشنهادهای سازنده خود آن ها را یاری می کنند تشکر می کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در تدوین ۵۵ جلد کتاب از هزار و ۲۰۰ مقاله استفاده شده است.

وی به تبیین  سیر تاریخی تولید علوم در شیعه پرداخت و مراحل آن را اینگونه توصیف کرد: مرحله اول این موضوع به زمان پیامبر اکرم(ص) و امیرمؤمنان باز می گردد؛ همچنین مرحله دوم آن نیز شال عصر امام صادق(ع) تا امام رضا() می شود؛ سومین عصر دو قرن را شامل می شود که عصر آل بویه و فاطمیون نام دارد؛ همچنین چهارمین مرحله تولید علوم نیز در عصر صفویه بود که علمایی همچون شیخ بهایی و غیره در این عصر درخشیدند.

حجت الاسلام رضایی اصفهانی پنجمین مرحله تولید علوم اسلامی را عصر انقلاب دانست  گفت: در این دوره که حدود ۴۰ سال را شامل می شود به اندازه ای علم ناب تولید شده است که با همه آن ۱۴ قرن پیشین برابری می کند.

دبیر کنگره بین‌المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی با بیان این که رشد و تولید علوم اسلامی نتیجه حضور اهل بیت(ع) بوده است، ابراز کرد: دانشمندان پیرو اهل بیت(ع) برای گسترش علوم اسلامی از مبانی ناب ایشان بهره گرفته اند و همچنین حمایت حکومت ها از دانشمندان نیز از دیگر عوامل رشد علوم اسلامی بوده است.

وی در پایان با اشاره به این که فقدان اهل‌بیت(ع) مهم ترین مانع پیشرفت علوم اسلامی است، یادآور شد: حاکمان ظالم با به شهادت رساندن و یا محصور کردن خاندان عصمت و طهارت(ع) سبب شدند تا علم از وجود ایشان بی بهره بمانند

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :