امام رضا علیه السلام
يَا عَبْدَ الْعَظِيمِ أَبْلِغْ عَنِّي أَوْلِيَائِيَ السَّلَامَ وَ... مُرْهُمْ بِالصِّدْقِ فِي الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ وَ مُرْهُمْ بِالسُّكُوتِ وَ تَرْكِ الْجِدَالِ فِيمَا لَا يَعْنِيهِمْ وَ إِقْبَالِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ وَ الْمُزَاوَرَةِ فَإِنَّ ذَلِكَ قُرْبَةٌ إِلَي
اي عبدالعظيم سلام مرا به دوستانم برسان و ...دستورشان ده كه راستگو وامانت پرداز باشند ودستورشان ده كه خاموشي گزينند واز مجادلات بيهوده بپرهيزند. و به هم روىآورند و با يكديگر ديدار كنند، كه موجب نزديكى به من است .
الاختصاص ص 247
پایگاه حدیث نت: اين كتاب از دوبخش اصلی تشكيل شده و بخش نخست به دانش های پيرامونی حديث مانند تعريف ها، رابطه ها و تاريخ حديث پرداخته است. بخش دوم نيز، رويكردی معرفتی به موضوعات دارد.
به گزارش پایگاه حدیث نت، در مقدمه اين كتاب آمده است: حديث به عنوان روايتگر گفتار و رفتار والاترين و پاك ترين پيشوايان دينی، همواره در دل مسلمانان جای داشته و سرچشمه جوشان معرفت در انديشه و باورهای اسلامی بوده است و اين مجموعه نيز در پی تعميق اين باور و استوارسازی آن بر پايه آگاهی و خردورزی است.آنچه در اين كتاب آمده است، حاصل سال ها تلاش فكری و تجربه عملی استادان دانشكده علوم حديث است كه دسترنج معنوی خود را بی دريغ و دلسوزانه به دامان جوانان و دانش دوستان مخاطب اين كتاب می ريزند.بخش نخست كتاب، به دانش های پيرامونی حديث (مانند: تعريف ها، رابطه ها و تاريخ حديث) پرداخته، خواننده رابا منابع، روش فهم و ياوران حديث اشنا می سازد و نسبت به بازمانده برخی احاديث ساختگی هشدار و شيوه مقابله با آنها را ارائه می دهد.بخش دوم، رويكردی معرفتی به موضوعاتی دارد، كه شناخت بهتر آنها(به ويژه از چشم معصومان) می تواند به تعامل با: خدا، خود، ديگر انسان ها و جهان، كمك كند. اين بخش، با نيايش آغز می شود و در ادامه به «جوان»، «علم آموزی» و «سلامت و بهداشت» می پردازد.در پايان سه عنوان «حديث و ادب پارسی»، «احاديث داستانی» و مثل های حديثی، ارتباط عميق و پيوند ژرف ديرين ادبيات ما ايرانيان را با سخنان آن جان های پاك بشری، نشان می دهند و جريان همه سويه اين معرفت زلال را در همه تار و پود فرهنگ ايرانی به تصوير می كشند.
كتاب «آشنايی با حديث»، توسط جمعی از استادان دانشكده علوم حديث نوشته شده و چاپ اول آن با تيراژ ۳۰۰۰ نسخه، جلد نرم، و بهای ۴۵۰۰ تومان، در ۲۸۰ صفحه پاييز ۱۳۹۰ از سوی انتشارات دارالحديث، منتشر شد.