۱۲۰۸.المناقب، كوفىـ به نقل از سلمان ـ :چون بيمارى پيامبر خدا صلى الله عليه و آله سخت شد ، خدمت ايشان رسيديم . پيامبر صلى الله عليه و آله به مردم (عيادت كنندگان) فرمود : «مرا با اهل بيت ، تنها گذاريد» . مردم برخاستند و من هم به همراه آنان برخاستم . پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود : «بنشين [اى سلمان!]. تو از ما اهل بيت هستى» . پس خدا را حمد و ثنا گفت و آن گاه فرمود : «... در باره عترت و اهل بيتم از خدا بترسيد ؛ زيرا دنيا براى هيچ كس پيش از ما دوام نياورْد و براى ما نيز باقى نمى ماند و براى هيچ كس پس از ما هم نمى پايد» .
سپس به على فرمود : «دولت حق ، پُر خير و بركت ترينِ دولت هاست . بدانيد كه شما پس از آنان به ازاى هر روز [كه آنان حكومت كرده اند] ، دو روز و به ازاى هر ماه ، دو ماه و به ازاى هر سال ، دو سال حكومت خواهيد كرد» .
۱۲۰۹.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :خداى متعال فرمود : «همانا زمين۱را بندگان شايسته من به ارث مى برند» . آن شايستگان ، ما هستيم .
۱۲۱۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ، زمين را براى من فشرد و در هم پيچاند و من شرق و غرب آن را ديدم و به زودى، حاكميت امّت من ، به سراسر جهان خواهد رسيد . ۲
1.در باره «زمين» در اين آيه، سه ديدگاه وجود دارد : ۱ . منظور، همين كره زمين است ، به قرينه «ليستخلفنكم فى الأرض» (نور: آيه ۵۵) و نيز احاديثى كه در اين باره هست . ۲ . منظور، زمين بهشت است به قرينه اين سخن خداوند : «و گويند: سپاس، خدايى را كه وعده اش را بر ما راست گردانيد و سرزمين [بهشت] را به ما ميراث داد» (زمر : آيه ۷۴) و نيز احاديث موجود در كتاب الدرّ المنثور : ج ۵ ص ۶۸۵ ـ ۶۸۶ و نيز تفسير الطبرى : ج ۱۷ ص ۱۰۴ و مجمع البيان : ج ۷ ص ۱۰۶ . ۳ . مطلق زمين است و شامل زمين دنيا و بهشت مى شود . اين، همان ديدگاهى است كه ابن كثير در تفسير معروفش و علّامه طباطبايى در الميزان برگزيده است و همين هم به واقع، نزديك تر است .
2.آلوسى بغدادى ـ پس از نقل ـ گفته است : اين، وعده اى است كه خداوند متعال داده در باره اظهار دين و عزّت بخشيدن به اهلش و چيره شدن آنان بر بيشترين مناطق، آباد دنيا كه مسافران زيادى به آن مناطق رفت و آمد مى كنند ، و گر نه سرزمين هايى مانند مناطق جديد دنيا و هند غربى هستند كه مسلمانان در آن جا حضور پيدا نكرده اند . و اگر بگوييم همه اينها در دوران ظهور مهدى عليه السلام و نزول عيسى عليه السلام در اختيار مؤمنان خواهد بود ، نيازى به ذكر آن نبود .