مطالعه کتاب خرید کتاب دانلود کتاب
عنوان کتاب : أعلام الهدایه: الإمام حسن بن على العسکری(ع)
زمان پدیدآورنده: معاصر
محل نشر : قم
ناشر : مجمع جهانی اهل بیت(ع)
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1422 ق
تعداد جلد : 1
تعداد صفحه : 242
قطع : وزیری
زبان : عربی
جستجو در Lib.ir

أعلام الهدایه: الإمام حسن بن على العسکری(ع)

کتابی است تاریخی درباره امام حسن عسکری(ع)، یازدهمین امام معصوم، که با روش کلامی و با قلمی روان و به دور از هرگونه درازنویسی نوشته شده است.

کتابی است تاریخی درباره امام حسن عسکری(ع)، یازدهمین امام معصوم، که با روش کلامی و با قلمی روان و به دور از هرگونه درازنویسی نوشته شده است تا زندگی نامه امام عسکری و شخصیت و امامت آن حضرت را معرفی کند. نویسندگان برای دستیابی به اهداف خود، با بهره گیری از منابع کهن و جدید اهل سنت و شیعه تلاش کرده اند تا مقام امامت امام حسن عسکری و برتری شخصیت وی را جهت پیشوایی مسلمانان و نیز ابعاد شخصیت ایشان را ترسیم و اثبات کنند.

کتاب در چهار باب و هر بابی در سه فصل سامان یافته است: فصل نخست به زندگی امام حسن عسکری در یک نگاه و بازتاب شخصیت ایشان در کلام الاهی و بزرگان دینی و نمودهای بارز فضایل انسانی امام، مانند گذشت و کرامت و زهد و عبادت و علم پرداخته است.

در باب دوم، به تفصیل زندگی نامه امام از تولد تا شهادت بررسی شده است و مراحل زندگی امام از کودکی تا امامت و دوران امامت تا پایان با بررسی و تحلیل حوادث و تحولات و رخدادهای مهم، و از جمله رویدادهای دوران پدرش امام هادی(ع) که امام عسکری در آنها حضور داشته و یا شاهد آنها بوده، و نیز رویارویی امام با حاکمان و سیاستمداران معاصر خود، مبارز طلبی علمی امام، مسئله خلق و یا حدوث قرآن، توجه امام به شیعیان و مواجهه ایشان با غالیان، و شورش ها و قیام های آن دوران، نصوص امامت امام و شهادت آن حضرت، در این باب آمده است.

باب سوم، مربوط به جریانات و خطوط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، و موضع امام درباره آنها و تحلیلی از شخصیت و حکومت حاکمان دوران امام و شورش زنگی و قیام علی بن زید در کوفه و چگونگی برخورد امام با آنها و سر انجام شهادت امام است.

باب چهارم در نیازهای دوران امام و فعالیت امام در چارچوب آن ها، جهت پیشوایی مردم و امت اسلامی است. دقت در برقراری ارتباطات خود با حاکمان وقت که بتواند در چارچوب آن ارتباطات، وظیفه خود را به انجام برساند و پرسش های دینی را پاسخ دهد و از رسالت اسلامی خود حمایت کند و در برابر فرقه های منحرف ایستادگی و زمینه را برای پذیرش امام غایب پس از خود فراهم سازد، از مباحث این باب است. در همین باب، وکلا و مدرسه فقهی امام، اصحاب امام، و رویارویی با واقفیه و مفوضه مورد بحث قرار گرفته و فصل پایانی هم به میراث علمی ـ فرهنگی امام، از قبیل میراث تفسیری، توقیعات، نامه های مباحث کلامی، سیره نبوی، فقهی و دعایی اختصاص یافته است.

ترجمه
پیشوایان هدایت: خورشید سامرا حضرت امام حسن عسکری(ع)، سید منذر حکیم با همکاری عبدالرزاق صالحی، مترجم: کاظم حاتمی طبری، قم، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، چاپ اول، ۱۳۸۵ ش، وزیری