او بسيارى از كتب شرقى را به غرب آورد. ۱ از آثار وى دو كتاب به چاپ رسيده است :
يك . الجامع تفسير القرآن ، عبد اللّه بن وهب بن مسلم ( 125 ـ 197 ق ) به روايت سحنون . اين كتاب ، در سه جلد ، توسّط انتشارات دار الغرب الاسلامى به چاپ رسيده است.
دو . المدوّنة الكبرى للامام مالك بن أنس ( م 179 ق ) به روايت سحنون. اين كتاب ، سماعات ابن القاسم از مالك است كه وقتى سحنون از او مى پرسيد ، آنها را در جواب مى گفت . سحنون ، علاوه بر جمع آنها ، اضافاتى را از الموطأ و سماعات خود از شيوخش را نيز بر آن افزوده است. المدوّنة دومين كتاب مذهب مالكى پس از الموطأ است و محور شروح و تعليقات بسيار قرار گرفته است. ۲ اين كتاب ، در پنج جلد توسط دار الكتب العلمية در بيروت ، به چاپ رسيده است.
3 . بقىّ بن مُخَلَّد قُرطُبى ( 201 ـ 276 ق )
وى در قرطبه زاده شد. نخست ، نزد محمّد بن عيسى معافرى ، معروف به اعشى ( م 221 ق ) دانش آموخت و در حدود سال هاى 226 ق ، به مصر رفت و پس از آن ، وارد كوفه شد. در اين سفر ، حدود بيست سال در شرق ماند. سفر دوم او به شرق ، چهارده سال به طول انجاميد و در سال 273 ق ، به اندلس بازگشت.
وى در سفرهاى خود در مصر ، شام ، كوفه و بغداد حضور يافت و برخى مدّعى شده اند كه به خراسان و همدان نيز رفت ؛ ولى ذهبى اين مطلب را انكار كرده است. ۳
بقى بن مَخْلَد ، از 248 نفر حديث فراگرفت كه نام 62 نفر آنان در مصادر ، ذكر