137
پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)

يك ماه برگشت طى مى‌كنند، چگونه محمد مى‌تواند اين مسافت را يك شبه برود و برگردد؟!

رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلم [در پاسخ‌]، مسجد الأقصى را به‌گونه‌اى دقيق برايشان توصيف كرد و به آن‌ها يادآور شد: كه در مسير حركت خويش بر كاروانى عبور كرده كه در جستجوى شتر گم‌شده خود بودند و در باروبنه كاروان‌ها ظرف آبى با دهانه باز وجود داشت كه حضرت آن را به همان حالت نخست، بست.

در مورد كاروان ديگرى از او پرسيدند: فرمود: در منطقه تنعيم بر آن گذشتم، و بار و كالاى كاروان و چگونگى آن‌ها را برايشان بيان كرد و فرمود:

اين كاروان پس از طلوع خورشيد وارد مكّه خواهد شد و پيشاپيش آن شترى با اين اوصاف وجود دارد و كاروان همان‌گونه كه پيامبر خبر داده بود، وارد شد.۱

1.( ۱). سيره نبوى ۱/ ۳۹۶.


پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)
136

مبارك وى پاشيد. دخترش فاطمه درحالى‌كه از اين ماجرا گريان بود، برخاست تا خاك را از سروروى پدر برگيرد كه حضرت بدو فرمود:

دختركم، گريه نكن، خداوند حافظ پدر توست.۱

معراج‌

در اين برهه، رخداد سير به آسمان‌ها و معراج، رسول اكرم را در مسير طولانى مقاومت، پابرجا ساخت كه در پى سال‌ها تلاش و پايدارى، برايش ارج و احترام به‌شمار مى‌آمد و به جهت روبرو شدن با رنج و دشوارى‌هاى مرارت بارى كه از قدرت‌هاى شرك و گمراهى ديده بود، تاج افتخارش تلقى مى‌شد.

خداوند او را به دل آسمان‌ها بالا برد تا زوايايى از عظمت فرمانروايى مبهوت كننده‌اش را در فراخناى هستى، بدو بنماياند و وى را بر رازهاى جهان آفرينش و سرنوشت انسان نيك و بد آگاه سازد.

اين رويداد در عين حال به منزله ارزيابى توان ياران او به‌شمار مى‌آمد كه تا چه پايه در جهت ابلاغ رسالت و تربيت انسان شايسته، در كنار پيامبر و رهبرشان مبارزه مى‌كردند و براى انسان‌هاى ضعيف النفس و سست عنصر، آزمونى دشوار محسوب مى‌شد.

قريش، قادر بر درك مفاهيم بلند مسأله سير در آسمان‌ها نبود و رسول اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلم نيز در اين خصوص با آن‌ها سخنى نگفت تا خود، از جنبه‌هاى مادّى معراج و امكان عملى‌شدن و دلايل آن، پرسان شدند و برخى از آن‌ها اظهار مى‌داشتند: به خدا سوگند! كاروان‌ها، مسير بين مكّه و شام را يك ماه رفت و

1.( ۱). سيره نبوى ۱/ ۴۱۶؛ تاريخ طبرى ۲/ ۴۲۶.

  • نام منبع :
    پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    مجمع جهانی اهل البیت (ع)
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1427 ه ق
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 19726
صفحه از 346
پرینت  ارسال به