به دست على بن ابى طالب عليه السّلام سپرد و از آنجا كه از نبرد با قريش ناخرسند بود با اعزام پيكى نزد آنان از قريش خواست به مكه بازگردند. ميان صفوف مشركان اختلاف ايجاد شد؛ برخى خواهان صلح و بعضى بر جنگ پافشارى داشتند۱.
پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلم فرمان داد مسلمانان آغازگر جنگ نباشند و خود بهپا خاست و به پيشگاه خدا دعا كرد و عرضه داشت:
خدايا! اگر اين گروه امروز كشته شوند، از اين پس روى زمين كسى تو را پرستش نخواهد كرد.
همانگونه كه در تمام جنگهاى قديم رسم بوده، عتبة بن ربيعه و برادرش شيبه و پسرش وليد از سپاه دشمن به ميدان آمده، هماوردانى نظير خود طلبيدند تا با آنان پيكار نمايند. پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلم به عبيدة بن حارث و حمزة بن عبد المطلب و على بن ابى طالب فرمود:
اى بنى هاشم! بهپا خيزيد به حقى كه خود داريد و پيامبرتان براى آن برانگيخته شده، مبارزه نماييد، زيرا قريش باطل خود را يدك كشيده تا نور خدا را خاموش سازد.۲
جنگاوران قريش در ميدان كارزار كشته شدند و دو سپاه به يكديگر درآويختند و پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و سلم در دل مسلمانان شور و هيجان ايجاد مىكرد، آنگاه مشتى از شن برگرفت و به سوى قريش پرتاب كرد و فرمود: «روى شما دگرگون باد». همه سپاه دشمن به ماليدن چشم خود مشغول گرديدند و بدينسان قريش با شكست روبرو شد.