295
پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)

موردنظر وى باشد، تحريم كرده و همه گذرگاهاى سقوط به پرتگاه شقاوت و بدبختى را بسته است.

روزى‌هاى پاكيزه و لذايذ و پيرايه‌هاى زندگى دنيوى را تا آن‌جا كه به اصول و ارزش‌هاى دين و آيين و درجات كمال بشر لطمه‌اى وارد نسازد، بر وى حلال شمرده و آن‌گاه كه به تعيين اهداف بلند پرداخته راه‌هاى دست‌يابى به آن امور را نيز معين كرده است. آن‌چه را مايه زيان بود تحريم كرده و آن‌چه را سزاوار بوده انسان انجام دهد، واجب ساخته است.

افزون بر همه، آيين اسلام سجاياى اخلاقى را اهدافى اساسى دانسته كه مى‌سزد انسان هوشيار و عاقل در زندگى دنيوى بدان‌ها دست يابد تا بدين‌وسيله به سعادت دنيوى نايل و در آخرت به حياتى ابدى و جاودانى برسد.

دين اسلام به زن توجه خاصى مبذول داشته و او را پايه و ركن خانواده و در زندگى زناشويى اساس سعادت برشمرده است و حقوق و وظايفى براى او تعيين كرده كه ضامن عزّت و سربلندى و احترام اوست و سعادتمندى وى و فرزندان و جامعه انسانى‌اش را در پى دارد.

خلاصه اين‌كه، اسلام از وضع هر قانونى كه جامعه بشرى در مسير تكامل و ترقى بدان نياز دارد، غفلت نورزيده است.


پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)
294

كرده است و ملاك برترى در پيشگاه خدا را امرى معنوى، يعنى همان تقوا و پيشى‌گرفتن در كارهاى نيك، مقرّر داشته بى‌آن‌كه اين برترى را سبب امتياز طبقاتى ميان افراد جامعه بشرى قرار دهد.

دين مقدس اسلام زمينه‌هاى لازم استقرار امنيّت و عدالت را تحكيم بخشيده و كيفر را به‌گونه‌اى كه با آزادى عطا شده به انسان سازگار باشد، آخرين راه چاره براى مداواى اين‌گونه بيمارى‌هاى اجتماعى مقرّر داشته است و در حفظ امنيّت و حراست از جان و مال و آبرو و نواميس مردم و تعيين كيفرهاى شديد براى عاملان سلب امنيّت، نهايت توجه و دقّت را مبذول داشته است. و به راستى كه امر قضاوت در آيين اسلام، با همه ضمانت‌هاى لازمش بر ايجاد عدالت و امنيّت و احقاق حقوق مشروع، استوار است.

دين اسلام به حفظ صحت و سلامت جسم و روح انسان فوق العاده توجه كرده و تمام قوانين خود را با اين اصل مهم زندگى انسان هماهنگ و منطبق ساخته است.

واجبات و محرمات در اسلام‌

واجبات و محرمات در آيين اسلام بر پايه‌هاى فطرى واقعى و امورى كه زمينه‌ساز اهداف بلند اين آيين است استوار گرديده، چراكه دين اسلام براى خارج ساختن اين انسان از تاريكى‌هاى جاهليّت و هدايتش به نور حق و كمال آمده است.

آيين اسلام، هرچيزى را كه جامعه انسانى به عنوان پايه اتكاى كمال بشر بدان نيازمند باشد، بر انسان لازم شمرده و راه‌هاى دست‌يابى به آن را برايش مهيا ساخته است و هرچيزى را كه مانع دست يافتن انسان به سعادت حقيقى‌

  • نام منبع :
    پیشوایان هدایت (خاتم انبیاء محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله)
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    مجمع جهانی اهل البیت (ع)
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1427 ه ق
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 19455
صفحه از 346
پرینت  ارسال به