101
چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد دوم

رساله ، نوشته شده :
در فصل اوّل ، به بيان اصل مسئله ، ضرورت و اهداف تحقيق ، تعريف واژه ها و مفاهيم ، پيشينه و ادبيات تحقيق و روش كار پرداخته شده است .
در بخش اوّل از فصل دوم ، پس از بيان شرح حال آسيه و نَسَب وى ، شيوه هاى تبليغى آسيه ، نحوه ايمان آسيه به نبوت موسى عليه السلام ، كيفيت شهادت اين بانو و آثار آن مطرح شده است .
در بخش دوم ، با عنوان آسيه در قرآن ، نگارنده به بررسى شخصيت ايشان در قرآن ، با توجّه به آيات و با بهره گيرى از كتاب هاى تفسيرى پرداخته است .
در سومين بخش ، با عنوان آسيه عليهاالسلام در احاديث ، روايات مربوط به ايشان بررسى شده و در پايان ، نتيجه گيرى كلّى بحث آمده است .

117 . بررسى شخصيت امير المؤمنين عليه السلام در آيينه وحى ،

رسول سليمانفام ، كارشناسى ارشد علوم قرآن و حديث ، دانشگاه آزاد اسلامى اراك ، استاد راهنما : حجة الاسلام على محمّد دهقانى ، استاد مشاور : حجة الاسلام دكتر محمّد رضا آشتيانى ، 1374 ، 182 ص .
در اين تحقيق ، سعى شده كه مقام و منزلت اميرمؤمنان ، از نظر بطن و ظهر قرآن مجيد بررسى شود . تبيين اتحاد نفسانى حضرت على عليه السلام با رسول خدا صلى الله عليه و آله ، و ارائه آياتى كه نشانگر پيروى على عليه السلام از رسول خداست و آنچه كه در كلام وحى ، مناقب و فضائل على عليه السلام را نشان مى دهد ، با استفاده از كتاب هاى فريقين در اين رساله بررسى شده است . مطالب رساله ، در پنج فصل ارائه گرديده :
فصل اوّل ، شامل عناوينى از اين قبيل است : تاريخچه مطالعاتى ، بيان مسئله ، اهداف مطالعاتى و تعريف اصطلاحات .
در فصل دوم ، نگارنده مرورى بر متون مطالعاتى در اين موضوع دارد كه در آن ، منابع مورد استفاده را معرفى مى كند.
فصل سوم ، در باره روش تحقيق ، طرح تحقيق ، فنّ تحقيق ، طرح تحليلى و زمان اجرايى اين طرح است.
فصل چهارم ـ كه از دو بخش تشكيل شده ـ عمدتا مربوط به گردآورى و تحليل اطلاعات ، در باره موضوع ولايت و خلافت بلافصل امير مؤمنان عليه السلام است ، كه در بخش


چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد دوم
100

115 . بررسى سير اربعين نگارى و جايگاه «اربعين» امام خمينى رحمه الله در ميان كتب اربعين ،

سيّد مصطفى احمدزاده ، كارشناسى ارشد علوم قرآن و حديث ، دانشكده الهيات و معارف اسلامى دانشگاه تهران ، استاد راهنما : حجة الاسلام محمّد على مهدوى راد ، استاد مشاور : دكتر سيّد محمّد باقر حجتى ، 1377 ، 166 ص .
نگارنده ، رساله خود را از چهار بخش تشكيل داده است :
در بخش اوّل ، راز و رمز اعداد در ميان اديان مختلف ، عدد چهل و جايگاه و موقعيت آن در دين اسلام ، تجزيه و تحليل سندى روايت اربعين ، و دسته بندى كتب اربعين را بررسى نموده ، و جهت بررسى هاى آمارى ، جدول هايى را درج كرده است .
در بخش دوم ، كتب خطى اربعين را ، از سال 181 ق تا 1395ق ، به همراه مشخصات نسخه شناسى آنها فهرست نموده ، و كتب اربعينى كه تاريخ و مؤلف آنها نامعلوم است ، در قسمت هاى جداگانه مشخص كرده است.
در بخش سوم ، كتب چاپى اربعين ، از سال 303 ق تا سال 1417 ق ، بر اساس نگارش و يا درگذشت مؤلف را منظم نموده ، و در پايان ، كتب چاپى بدون تاريخ را در قسمت جداگانه اى آورده است .
در بخش چهارم ، كتاب اربعين امام خمينى رحمه الله را ، از جنبه هاى مختلف ساختارى و محتوايى ، مورد بررسى قرارداده و جايگاه آن را در ميان كتب اربعين تبيين كرده است .
وى ، يكى از بارزترين ويژگى هاى اين كتاب را ، ايراد بحث هاى اصطلاحى و تعاريف علمى پيرامون تعبيرات و اصطلاحات احاديث مى داند . از ويژگى هاى ديگر اربعين امام ، از ديد نگارنده ، جامع بودن آن و شامل بودنش در ابواب و عناوين مختلف اخلاقى ، تربيتى ، عرفانى ، حِكَمى و فلسفى است .

116 . بررسى شخصيت آسيه عليهاالسلام در قرآن و حديث ،

سكينه مولائى چلقائى ، كارشناسى علوم قرآنى ، دانشكده علوم قرآنى قم ، استاد راهنما : دكتر محمود سرمدى ، 1382 ، 89 ص .
بررسى شرح حال ، القاب و مليت آسيه وچگونگى ايمان آوردن او به نبوت موسى عليه السلام ، بيان تفسيرى آياتى كه در قرآن ، در باره اوست و بررسى احاديث و رواياتى كه از ائمه عليهم السلام در مورد اين بانو وارد شده است ، اهداف نگارنده ، در اين تحقيق است كه در دو فصل

  • نام منبع :
    چکيده پايان نامه هاي حديثي جلد دوم
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1390
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 355612
صفحه از 407
پرینت  ارسال به