علل و عوامل آسيب زا در تربيت به روش الگويى را توضيح داده است .
در فصل سوم ، روش الگويى در تربيت از منظر دين را تبيين و تشريح كرده است . ابتدا منابع شناسايى الگوهاى شايسته از منظر دين ، و سپس شيوه هاى اسوه پردازى در قرآن و سنّت را معرفى نموده است .
عنوان فصل چهارم ، ويژگى هاى اساسى اسوه و متأسى در فرهنگ وحى است . در اين فصل نيز شاخصه هاى الگوى مطلوب در فرهنگ وحى ، و تطبيق آن بر اهل بيت عليهم السلام را توضيح داده و اركان اساسى در الگوپذيرى از معصومان را ياد آور شده است .
در فصل پنجم نيز به بررسى و نقد آسيب ها و شبهات در تأسى از معصومان پرداخته است .
170 . پيدايش و تطور تفسير أثرى ،
مليحه پورستّار مهادى ، دكترى الهيات و معارف اسلامى ، گرايش علوم قرآن و حديث ، دانشگاه آزاد اسلامى واحد علوم و تحقيقات ، استاد راهنما : دكتر سيّد محمّد باقر حجتى ، استاد مشاور : دكتر عليرضا فيض ، 1378 ، 282 ص .
نگارنده ، در اين رساله سعى دارد چهره اى روشن از اين روش تفسيرى و سير تاريخى آن و تطورى كه اين روش در طول نزديك به دو قرن اوّل هجرى به خود ديده ، به دست دهد .
اين رساله ، از چهار بخش عمده تأليف گرديده :
در بخش اوّل ، به دنبال تعريف هاى «تفسير» در لغت و اصطلاح و همچنين معناى لغوى و اصطلاحى واژه أثر ، تاريخچه مختصرى از پيدايش تفسير أثرى را بيان نموده ، در ضمن آن از مفسّران مشهور عصر صحابه ، مطالبى را ارائه كرده ، سپس مراكز تعليم تفسير يا مكاتب تفسيرى را به طور كامل مورد ارزيابى قرار داده است .
در بخش دوم ، از مصادر تفسير أثرى ، ضمن چند فصل بحث نموده ، صورت هاى مختلف تفسير قرآن به قرآن ، اهمّيّت اين روش ، ارزش سنّت در تفسير قرآن به قرآن ، انتخاب تفسير رسول اكرم صلى الله عليه و آله را بيان مراد از اهل بيت عليهم السلام و حجيت قول آنها ، و نمونه هاى تطبيقى از تفسير قرآن با مأثور از اهل بيت عليهم السلام ، روش ابن عباس و ابن مسعود و اُبى بن كعب در تفسير ، تفسير تابعين و نمونه هايى از تفسير قرآن به مأثور از تابعين ، از ديگر مباحث مطرح شده اين بخش است .