سوره هايى چون يوسف ، كهف ، يونس ، اعراف ، نساء ، اسراء و آل عمران ، جايگاه اين حوزه را مشخص نموده است .
وى در فصل چهارم ، به تأويل در روايات اهل بيت عليهم السلام پرداخته و ضمن بيان جايگاه و اهمّيّت تأويل ، بيان مى كند كه تأويل كلام خدا مانند تأويل كلام بشر نيست و تأويل هر حرفى از قرآن كريم ، داراى وجوهى است و تأويل به رأى نيز همانند تفسير به رأى ، داراى ممنوعيتى مخصوص به خود است .
فصل پنجم ، در باره نتايج تحقيق است كه نگارنده در اين فصل ، خلاصه و نتايج تحقيق هر فصل را به صورت جداگانه بيان كرده است .
183 . تبيين فلسفى دعا در حكمت اسلامى ،
محمّد حسين عباسى ، كارشناسى ارشد مدرسى الهيات و معارف اسلامى ، مركز تربيت مدرس دانشگاه قم ، استاد راهنما : حجة الاسلام فاضل گلپايگانى ، استاد مشاور : دكتر احمد عابدى ، 1380 ، 163 ص .
هدف نگارنده در اين رساله ، بررسى و ارائه تلاش هايى است كه فيلسوفان مسلمان در جهت رفع ابهامات موجود در مورد ارتباط دعا و مسائلى همچون : عليت و معلوليت يا قضا و قدر و اراده خداوند انجام داده اند . وى ، اين مسئله را در دو فصل با بخش هاى مختلف بررسى نموده است :
در بخش كلّيات ، مباحثى نظير معناى دعا را ، فوائد و اقسام آن ، و معيار استجابت دعا را ، كه مورد توجّه فيلسوفان قرار گرفته و در آثارشان آمده ، مورد بحث قرار داده است .
بخش عمده بحث ، در باره دو مسئله رابطه دعا با قضا و قدر و نظام على و معلولى ، و رابطه دعا با اراده الهى است ، كه در بخش دوم آورده است .
تلاش هاى فلاسفه در جهت گنجاندن دعا در نظام على و معلولى و قضاء و قدر را نيز در اين بخش بيان مى كند .
184 . تبيين مبانى، اصول و روش هاى تربيت اجتماعى در «نهج البلاغه» ،
محمّد على افخمى اردكانى ، كارشناسى ارشد تاريخ فلسفه تعليم و تربيت ، دانشگاه علّامه طباطبايى ، استاد راهنما : دكتر سعيد بهشتى ، استادان مشاور : دكتر حسن ملكى و دكتر سيّد كاظم اكرمى ، 1384 ، 163 ص .