تاريخ : چهارشنبه 1398/2/4 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 68629
ترویج فرهنگ کار و تولید و از بین بردن روحیهی انتظار برای ثروت بادآورده
رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگران : باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیهی انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بختآزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صداوسیما باید متوجه این معنا باشند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز هفتهی کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران صنایع مختلف، کار جهادی و بیوقفه را از شرایط مهم رونق تولید و تحقق راهبرد عزتآفرین اقتصاد مقاومتی خواندند و با تأکید بر لزوم رسیدگی به مسائلی همچون امنیت شغلی و مزد و احترام به کارگران، افزودند:
«دشمن برای به زانو درآوردن ملت ایران بر فشار اقتصادی متمرکز شده است اما بداند این ملت هیچگاه به زانو درنمیآید و ضمن استفاده از فرصت تحریم برای رشد و شکوفایی، دشمنیهای آمریکا را بیپاسخ نمیگذارد.»
رهبر انقلاب اسلامی دیدار امسال با کارگران را با توجه به سال «رونق تولید»، دارای اهمیت بیشتری دانستند و با تشبیه کار به بهار بهعنوان زمینهای برای بروز ظرفیتها و استعدادها گفتند: کار یک ارزش والا است و این موضوع باید به یک فهم عمومی در جامعه تبدیل شود تا جایگاه ارزشمند کارگر نیز شناخته شود.
حضرت آیتالله خامنهای یکی از عوامل تحقق رونق تولید را کار جهادی و فوقالعاده دانستند و افزودند: رونق تولید یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است و اگر اقتصاد مقاومتی محقق شود، تصمیمهای سردمداران آمریکایی و صهیونیستی دربارهی نفت و مسائل اقتصادیِ دیگر، تأثیرگذار نخواهد بود.
ایشان خاطرنشان کردند: «رونق تولید»، «حمایت از کالای ایرانی»، «تحرک کاری» و «اقتصاد مقاومتی» در واقع زمینهساز عزت ملی و نفوذناپذیری در برابر تصمیمهای بیگانگان خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه عزت ملی یکی از اولویتها و مسائل اصلی هر ملتی است، گفتند: ملتها هیچگاه راضی نخواهند شد تا تحت تأثیر و نفوذ تصمیمات دشمنان خود قرار گیرند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکایی و صهیونیستی، افزودند: آنها میگویند دشمن نظام جمهوری اسلامی هستیم و با ملت ایران دشمنی نداریم اما دشمنی با جمهوری اسلامی، دشمنی با ملت ایران است زیرا جمهوری اسلامی به کمک و مدد مردم برپاست و اگر کمک مردم نبود، جمهوری اسلامی نبود.
ایشان با اشاره به توطئههای گوناگون دشمنان ملت ایران در چهل سال گذشته از جمله تمرکز بر موضوع کار و کارگر و شکست این تلاشها، تأکید کردند: ملت ایران بویژه کارگران در همهی این موارد، بر دهان دشمن زدند و او را مأیوس کردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جامعهی کارگری از وفادارترین قشرها به جمهوری اسلامی بوده و هست، افزودند: مسئولان کشور و سیاستسازان و مجریان سیاستها باید قدر جامعهی کارگری را بدانند و به مسائل اساسی آنها همچون امنیت شغلی، احترام به کارگر و موضوع دستمزد کارگران، توجه صحیح و دقیقی داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه گفتند: بعضی خریداران کارخانهها با از بین بردن کارخانه، فروش تجهیزات آن، و تبدیل کردن زمین کارخانه به بُرج، سوءاستفاده میکنند که همهی مسئولان در سه قوه، باید با اینگونه مسائل مقابلهی جدی کنند.
ایشان واردات بیرویه را از دیگر مسائلی برشمردند که به تولید داخل و کارگر ایرانی ضربه وارد میکند و افزودند: در زمینهی مقابله با واردات بیرویهی کالاهای خارجی، مقررات سختی وجود دارد اما این ضوابط باید با قاطعیت اجرا شوند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: تحریمها اگرچه در برخی موارد، زمینهساز بروز مشکلات میشوند اما اگر با آنها مقابلهی صحیح و منطقی شود، به نفع کشور خواهد بود زیرا تحریمها موجب تکیه بر توان، ظرفیت و ابتکارهای داخلی خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به توطئههای مختلف و ناکام دشمنان در چهل سال اخیر علیه «ملت ایران، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی» تأکید کردند: آمریکاییها با تمرکز بر مسائل اقتصادی به دنبال به زانو درآوردن ملت ایران هستند اما بدانند این حرکت اخیر آنان نیز ناکام میماند و ملت بزرگ و عزیز ایران در مقابل شیطان بزرگ هیچگاه به زانو در نخواهد آمد.
رهبر انقلاب اسلامی دربارهی تلاش آمریکا برای مسدود کردن راههای صادرات نفت ایران، افزودند: ملت فعال و مسئولان هوشیار ایران نشان دادهاند اگر همت کنند همهی بنبستها را میشکنند و قطعاً این تلاش آمریکاییها هم به جایی نمیرسد و جمهوری اسلامی هر مقدار لازم داشته باشد و اراده کند، نفت صادر خواهد کرد.
ایشان با یادآوری یک نکتهی مهم خطاب به دشمنان ملت ایران تأکید کردند: بدانید دشمنیهای شما بیپاسخ نخواهد ماند و ملت ایران، ملتی نیست که علیه او کار و توطئه کنند و او بنشیند و تماشا کند.
حضرت آیتالله خامنهای در نکتهای دیگر در زمینهی تشدید فشارهای نفتی آمریکا، گفتند: کاهش وابستگی به فروش نفت را قدر و نوعی فرصت میدانیم و از آن برای تکیهی بیشتر بر تواناییهای داخلی استفاده میکنیم.
رهبر انقلاب، تواناییهای ملت ایران و جوانان پرتلاش و خوشاستعداد میهن را بسیار فراتر از وضع فعلی خواندند و خاطرنشان کردند: باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیهی انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بختآزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صداوسیما باید متوجه این معنا باشند.
ایشان با استناد به آیهی شریفهی قرآن کریم، دستاورد حقیقی انسان را حاصل سعی و تلاش او برشمردند و افزودند: رشد فرد و جامعه در گرو اراده و همت و تلاش است و جوامعی که در دنیا از لحاظ مادی رشد کردهاند، بر اثر همین عوامل بوده است چراکه خداوند وعده داده به کسانی که برای دنیا هم کار میکنند، کمک خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای، «رفاه ملت» و «رشد اقتصادی، فناوری و علمی» را در کنار «معنویت و پیشرفت اخلاقی»، از اهداف اصلی نظام اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: تحقق این اهداف به کار و تلاش مستمر نیاز دارد.
ایشان گفتند: هدف از بیان گام دوم این بود که باید با همان انگیزه و همت بلندی که کشور را از زیر لگد مستکبران خارج کرد، به حرکت پرشور برای رسیدن به قلههای بلند پیشرفت و عزت ادامه داد.
رهبر انقلاب، جوانان باانگیزه، تحصیلکرده و پرتلاش را محور دستیابی کشور به آیندهی روشن دانستند و افزودند: به فضل الهی مجموعههای گوناگون و غالباً جوان در سراسر ایران عزیز مشغول فعالیت هستند تا در پرتو حرکتی عظیم، ملت ایران به قلههای رفیع عزت مادی و معنوی برسد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عصبانیت دشمن از تلاش و یکپارچگی ملت ایران افزودند: در همین بلای طبیعیِ سیل، با وجودی که کسی ملت را به صحنه دعوت نکرد، مردم همچون سیل به کمک سیلزدهها رفتند و جوانان از سراسر کشور به کمک مردم و جوانان محلی شتافتند که این وحدت و همدردی و تلاش ملی، بسیار مهم و نویددهندهی آیندهای خوب خواهد بود.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان تأکید کردند: همانگونه که اخیراً گفته شد، تلاشهای دشمنان، آخرین نفسهای دشمنیِ آنان است و دشمنان سرانجام از خصومت علیه ملت ایران خسته خواهند شد اما این ملت از کار و تلاش و پایداری و پیشرفت هیچگاه خسته نخواهد شد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی گفت: کنترل واردات، اصلاح سیاستهای مالیاتی، استفاده از منابع بودجهی عمومی برای بهبود تولید، راهاندازی نهضت مهارتافزایی، تلاش مضاعف برای بهبود فضای کسبوکار و تشکیل منظم کارگروههای رفع موانع تولید، از جمله برنامههای دولت برای صیانت از اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید است.