اخلاقي؛ حسن خلق: «لو علم الرجل ما له في حسن الخُلق لَعلم أنّه يحتاج أن يکون لي خلقٌ حسن»؛ اگر انسان مىدانست، چه سودى در حسن خلق هست، متوجّه مىشد كه او به حسن خلق نياز دارد.
اخلاقي؛ سخاوت: «طعام السّخيّ دواء و طعام الشّحيح داء»؛ طعام شخص سخاوتمند، داروست و طعام شخص بخيل، درد است.
اخلاقي؛ صله رحم: «صِل رَحِمَک و لو بشربة من ماء و أفضل ما يوصَل به الرحم کفّ الأذي عنها»؛ صله رحم كن گرچه با شربتى از آب و بهترين صله رحم بازداشتن آزار از اوست.
فضايل مردم؛«أسعد الناس بهذا الدّين أهل فارس»؛ سعادتمندترين مردم به اين دين (اسلام) اهل فارس (فارسيزبانان) هستند.
فضايل مکانها: «قزوين بابٌ من أبواب الجنّة»؛ قزوين يكى از درهاى بهشت است.
طبّي؛ حجامت: «نعم للعبد الحجامة، تجلو البصر و تجفّ الدّم»؛ چه خوب است براي عبد حجامت كردن، ديده را روشن ميکند و درد را ريشهكن ميسازد.
طبّي؛ خواصّ عسل: «العسل شفاء، يطرد الرِّيح و الحمّي»؛ عسل شفاست، باد و تب را از بين ميبرد.
طبّي؛ آداب خوردن: «کلوا الثّمار وتراً لا يضرّ و استاکوا عرضاً و لا تستاکوا طولاً»؛ ميوه را يکي يکي بخوريد تا مضر نباشد و به عرض مسواک بزنيد نه به طول.
ازدواج؛ «إيّاکم و تزوّج الحمقاء، فإنّ صحبتها بلاء و ولدها ضَياع»؛ از ازدواج با احمق بپرهيزيد، زيرا همنشينى با احمق مايه اندوه و بلاء و فرزندش نيز تباه و بدبخت است.
امر به معروف و نهي از منکر: «بئس القوم قومٌ لا يأمرون بالمعروف و لا ينهون عن المنکر»؛ جماعتى كه امر به معروف و نهى از منكر نميکنند، جماعت بدي هستند.
اعتقادي؛ ذکر: سيّد القول لا اله الّا الله؛ بهترين گفتار، "لا اله الّا الله" است.
قرآن: «خيارکم من تعلّم القرآن و علَّمه»؛ بهترين شما کسي است که قرآن را ياد بگيرد و آن را به ديگران ياد بدهد.
جواني: «الشّباب شُعبة من الجنون»؛ جوانى، يكى از اقسام جنون و ديوانگى بشر است.
استجابت دعاء: «من سرّه أن تستجاب دعوته فليُطب کسبَه»؛ کسي که دوست دارد دعايش مستجاب شود بايد کسبش (روزيش) را پاکيزه کند.