فهرى نُميرى و حسنبن محمّدبن باباى قمى چنين فرمودهاند:
... مُسْتَأْكِلَيْنِ يأكُلانِ بنا النّاسَ فَتّانَيْنِ مُوذيَيْنِ... يَزْعَمُ ابنُبابا أنّي بَعَثْتُهُ نَبيّا.۱اين دو حيلهگر موذى به نام ما، مال مردم را مىخورند... ابنبابا ادّعا مىكند كه من او را به عنوان نبى برانگيختهام.
4. لاابالىگرى و ترك واجبات
در حديثى كه از حضرت صادق عليه السلام وارد شده است، آن جناب غلات را بدتر از يهود و نصارى و مجوس و مشركين معرّفى كرده و بزرگان را از معاشرت فرزندان و جوانان خود با اين فرقهى ضالّه برحذر داشتهاند. حضرتش، ويژگى ممتاز اين گروه را ترك فرايض و واجباتى چون نماز، زكات، روزه، حج بيان كرده كه به اين كار، خو گرفتهاند، به گونهاى كه توانايى ترك چنين عادتى را ندارند. ۲
به نظر مىرسد كه اين عشق مفرطـ البتّه مسموم و آلودهـ كه توسّط غلات در شأن اهل بيت عصمت و طهارت ابراز شده است، همگى نه از سر اخلاص و معرفت و شعور و آگاهى، بلكه به واقع پوششى بوده است به ظاهر دينى و در باطن ضدّ دين و كفرآلود، كه توسّط اين فرقهى فاسق، به منظور فرار از فرايض، عدم التزام به شؤون دينى و رسيدن به آزادى نامشروع و لاابالىگرى و فساد در زمين، صورت پذيرفته است. در حقيقت آنان، نه تنها هيچ كوشش و جدّيّتى در امر فراگيرى دين انجام ندادهاند، بلكه تمام حقايق قرآن و گفتار معصومين را معطّل و رها كردهاند.
موضعگيرى امامان عليهم السلام در برخورد با پديدهى غلو
امامان معصوم عليهم السلام براى جلوگيرى و بىاثرنمودن فتنهى غلات، اجمالاً اقدامات ذيل را مدّ نظر قرار دادهاند:
1.اختيار الرّجال / ۳۲۳؛ بحارالانوار ۲۵ / ۳۱۷.
2.بحارالانوار ۲۵ / ۲۶۵.