أن لاينساني عن الدعاء ـ إن شاء اللّه تعالى ـ و اسأل اللّه تعالى في دوام عزّهّ و عافيته و مزيد توفيقه لما يحبّ و يرضى و الحمدللّه أوّلاً و آخرا و الصلاة على نبيّه المصطفى و عترته النجباء. حرّر في طهران، عاصمة دولت الشّيعة، حفّت بالبركة و العمران ، فى شهر جمادى الأولى، في سنة ثمان و خمسين و ثلاثمائة و ألف من الهجرة النبويّة صلى الله عليه و آله 1358 الأحقر العاصي يحيى الخوئيّ، عفي عنه .
[3]
تقريظ مرحوم علّامه، شيخ آقا بزرگ تهرانى، بر كتاب «الغدير»
مرتضى نادرى
اشاره
شادروان علّامه امينى در آغاز دهمين جلد كتاب شريف الغدير، پس از آوردن نامههاى ارزشمندى از دانشمندان شيعه و سنّى در تحسين و تمجيد از اين كتاب، ذيل عنوان «تقاريظ قيّمة» نام چهار تن از دانشىمردان بزرگ را ـ كه بر الغدير تقريظهايى نگاشته و براى ايشان فرستاده بودند ـ مىآورد و آرزو مىكند كه بتواند تقريظهاى ايشان را در مجلّدات آتى الغدير، به چاپ برساند. «و لعليّ أتوفّق لنشر هذه الكلم القيّمة بنصّها و فصّها في مستقبل أجزاء كتابنا هذا. و اللّه وليّ التوفيق و له الحمد.» امّا از آنجا كه اجل به ره عمر، رهزن امل است، آن بزرگ مجال نيافت تا ديگر مجلّدات الغدير (از مجلّد يازدهم به بعد) را به چاپ برساند و تقريظهاى ياد شده را در آنها بياورد.
از ميان آن تقريظها، يكى تقريظ مرحوم علّامه، شيخ آقا بزرگ تهرانى است. متن نوشته شيخ آقا بزرگ در جنگ خطّى ايشان ـ كه در كتابخانه مجلس شوراى اسلامى، به شماره 15817 نگهدارى مىشود ـ آمده است. اينك متن اين تقريظ به همراه تصوير و برگردان فارسىاش، براى نخستين بار، چاپ مىشود تا ضمن يادكردى از دو دانشمند بزرگ شيعه، فوائد و فرائد آن در دسترس دانشيان و پژوهشيان قرار گيرد.