يادى از علّامه امينى - صفحه 161

أن لاينساني عن الدعاء ـ إن شاء اللّه‏ تعالى ـ و اسأل اللّه‏ تعالى في دوام عزّهّ و عافيته و مزيد توفيقه لما يحبّ و يرضى و الحمدللّه‏ أوّلاً و آخرا و الصلاة على نبيّه المصطفى و عترته النجباء. حرّر في طهران، عاصمة دولت الشّيعة، حفّت بالبركة و العمران ، فى شهر جمادى الأولى، في سنة ثمان و خمسين و ثلاثمائة و ألف من الهجرة النبويّة صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله 1358 الأحقر العاصي يحيى الخوئيّ، عفي عنه .

[3]

تقريظ مرحوم علّامه، شيخ آقا بزرگ تهرانى، بر كتاب «الغدير»

مرتضى نادرى

اشاره

شادروان علّامه امينى در آغاز دهمين جلد كتاب شريف الغدير، پس از آوردن نامه‏هاى ارزشمندى از دانشمندان شيعه و سنّى در تحسين و تمجيد از اين كتاب، ذيل عنوان «تقاريظ قيّمة» نام چهار تن از دانشى‏مردان بزرگ را ـ كه بر الغدير تقريظهايى نگاشته و براى ايشان فرستاده بودند ـ مى‏آورد و آرزو مى‏كند كه بتواند تقريظهاى ايشان را در مجلّدات آتى الغدير، به چاپ برساند. «و لعليّ أتوفّق لنشر هذه الكلم القيّمة بنصّها و فصّها في مستقبل أجزاء كتابنا هذا. و اللّه‏ وليّ التوفيق و له الحمد.» امّا از آنجا كه اجل به ره عمر، رهزن امل است، آن بزرگ مجال نيافت تا ديگر مجلّدات الغدير (از مجلّد يازدهم به بعد) را به چاپ برساند و تقريظهاى ياد شده را در آنها بياورد.
از ميان آن تقريظها، يكى تقريظ مرحوم علّامه، شيخ آقا بزرگ تهرانى است. متن نوشته شيخ آقا بزرگ در جنگ خطّى ايشان ـ كه در كتابخانه مجلس شوراى اسلامى، به شماره 15817 نگهدارى مى‏شود ـ آمده است. اينك متن اين تقريظ به همراه تصوير و برگردان فارسى‏اش، براى نخستين بار، چاپ مى‏شود تا ضمن يادكردى از دو دانشمند بزرگ شيعه، فوائد و فرائد آن در دسترس دانشيان و پژوهشيان قرار گيرد.

صفحه از 177