۲۲۳.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در سخنى در آستانه ماه رمضان ـ :ماه رمضان بر شما آمد ، ماه بركت . خداوند در آن بى نيازتان مى كند ، رحمت فرو مى فرستد ، خطاها را از شما فرو مى ريزد و دعا را در آن مستجاب مى كند .
[خداوند] به مسابقه و پيشتازى شما [در عبادت] مى نگرد و با شما بر فرشتگانش مباهات مى كند . پس به خداوند از جانب خود نيكى نشان دهيد . بدبخت ، كسى است كه در اين ماه از رحمت خدا محروم شود .
۲۲۴.فضائل الأشهر الثلاثة ـ به نقل از حسن بن على بن فضّال ، از امام رضا عليه السلام ، از پدرانش عليهم السلامـ : پيامبر خدا فرمود : «ماه رمضان ، ماهى بزرگ است . خداوند در اين ماه ، حسنات را دو برابر مى كند و سيّئات را محو مى سازد و درجات را بالا مى برد . هر كس در اين ماه ، صدقه اى دهد ، خداوند او را مى آمرزد و هر كس در اين ماه به برده خويش نيكى كند ، خداوند او را مى آمرزد» .
سپس فرمود : «اين ماه شما ، همچون ماه هاى ديگر نيست . وقتى به سراغ شما مى آيد ، با بركت و رحمت مى آيد و چون مى رود ، با آمرزش گناهان مى رود . اين [ماه] ، ماهى است كه حسنات ، در آن دو برابر مى گردند و كارهاى خير در آن قبول مى شوند . هر كس از شما در اين ماه ، دو ركعت نماز مستحب براى خدا بخواند ، خداوندْ او را مى آمرزد» .
سپس فرمود : «بدبخت واقعى ، كسى است كه اين ماه از او بگذرد و گناهانش آمرزيده نشود . پس آن گاه كه نيكوكاران ، جوايز خود را از پروردگار كريم دريافت مى كنند ، او زيانكار مى گردد» .
۲۲۵.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :ميان ماه شعبان و شوّال ، ماه رمضان است كه قرآن در آن نازل شده است و آن ، ماه خداى متعال است ، ماه بركت ، ماه آمرزش ، ماه رحمت ، ماه توبه و ماه بازگشت به سوى خدا ، ماه قرائت قرآن ، ماه استغفار ، ماه روزه دارى ، ماه دعا ، ماه عبادت ، ماه طاعت و ماه آزاد شدن از آتش و دست يافتن به بهشت .
هر كه در ماه رمضان آمرزيده نشود ، تا سال آينده آمرزيده نخواهد شد . پس ، كدامتان اطمينان داريد كه به ماه رمضان آينده برسيد؟
آن را روزه بداريد ، روزه داشتن كسى كه مى انديشد پس از آن ، ديگر آن ماه را روزه نخواهد داشت . چه بسا روزه دارى كه آن را سال نخست ، روزه گرفته ؛ امّا امسال در گور آرميده است و در خاك ، يكه و تنها مانده است . خداوند ، شما را از خواب غفلت بيدار كند و ما و شما را در روز جزا بيامرزد!