تاريخ : سه شنبه 1403/7/24 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 77214
حضرت معصومه(س) هیچ‌وقت از مردها حدیثی نقل نمی‌کردند!

حضرت معصومه(س) هیچ‌وقت از مردها حدیثی نقل نمی‌کردند!

آیت‌الله احمد عابدی با اشاره به ویژگی محدثه و راوی حدیث بودن حضرت معصومه(س) گفت: حضرت معصومه(س) هیچ‌وقت از مردها حدیثی نقل نمی‌کردند و معلوم می‌شود در مکتب خانم‌ها بوده و با خانم‌ها کار فرهنگی می‌کردند.

آیت‌الله احمد عابدی، استاد حوزه علمیه در آیین شمع‌گردانی شام غریبانحضرت معصومه(س)که ۲۳ مهرماه در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار کرد: حضرت معصومه(س) گل سرسبد کشور و به‌ویژه شهر قم هستند و همه عزمت و بزرگی این شهر چه از جهت فرهنگی و چه از جهت عمرانی از حضرت معصومه(س) است.

وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) فرهنگ تشیع و اهل‌ بیت(ع) را در قم ترویج و از قم به همه جای دنیا گسترش دادند، افزود: همه ما به هر طریقی مدیون حضرت معصومه(س) هستیم. مردم قم احترام ویژه‌ای برای حضرت معصومه(س) قائل بودند؛ زمانی که ایشان آسمانی شدند پیکر مطهرشان را به این محل که نامش باغ بابلان بود آوردند و به خاک سپردند و در اطراف مضجع شریف ایشان فقط خانم‌هایی که سیده بودند را دفن می‌کردند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه دفن علمای بزرگ و پادشاهان در اطراف مزار حضرت معصومه(س) از چهار قرن قبل صورت گرفت؛ اظهار کرد: هنوز هم نزدیک مزار حضرت معصومه(س) کسی را دفن نمی‌کنند با اینکه از نظر فقهی اشکالی ندارد.

وی با بیان اینکه مردم قم برای بانوان به‌ویژه اولاد رسول خدا احترام و ارزش زیادی قائل بودند، افزود: احترام به زنان برگرفته از فرهنگ اسلامی است و پیامبر در روایتی فرمودند احترام نمی‌کند به زنان جز آدمی که کریم باشد و بی‌احترامی نمی‌کند به زنان مگر کسی که خودش لئیم و پست باشد و امروز می‌بینیم که صهیونیست‌های لئیم و پست در یک سال بیش از ۱۱ هزار زن مسلمان بی‌گناه را کشتند.

عابدی با اشاره به ویژگی‌های حضرت معصومه(س) اظهار کرد: حضرت معصومه(س) در نیمه دوم قرن دوم هجری زندگی می‌کردند که مردم آن زمان به‌شدت نسبت به احکام و آداب اسلامی در ناآگاهی و ضعف به‌سر می‌بردند و اوضاع اخلاقی، فرهنگی و علمی جامعه بسیار انحطاط یافته بود.

وی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) از همان سنین کودکی از درجه بالای علمی و معرفتی برخوردار بودند، گفت: حضرت معصومه(س) در بحث ترویج حیا و عفت و پرهیز جامعه از فحشا و منکرات تلاش زیادی کردند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه معروف است که امام هفتم کیسه‌هایی از پول داشتند که آن را برای ترویج اخلاق و معنویت خرج می‌کردند، افزود: زندگی انسان همواره همراه با رنج و سختی است؛ ولی فرهنگ غربی برای رفع این رنج و سختی به دنبال ترویج موسیقی و لهوولعب و ابتذال است تا مردم را از وضع کنونی‌شان غافل کند که یک راه‌حل موقت است؛ ولی اسلام و ائمه ما به دنبال این بودند که با زهد و اخلاق و معنویت مشکلات زندگی را آسان کنند که یک درمان ریشه‌ای و اساسی است.

وی ویژگی دیگر حضرت معصومه(س) را محدثه و راوی حدیث بودن ایشان دانست و گفت: حضرت معصومه(س) هیچ‌وقت از مردها حدیثی نقل نمی‌کردند و معلوم می‌شود در مکتب خانم‌ها بوده و با خانم‌ها کار فرهنگی می‌کردند و موضوع همه احادیثی که ایشان نقل کرده درباره ولایت و اهل‌ بیت عصمت و طهارت(ع) است.

منبع :ایکنا
خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :