مطالعه کتاب خرید کتاب
دانلود کتاب
عنوان کتاب : اعتبارسنجی منابع حدیثی عامه
زمان پدیدآورنده: معاصر
محل نشر : قم
ناشر
:
نوبت چاپ
: اول
تاریخ انتشار
: 1400
تعداد جلد
:
تعداد صفحه
:
شمارگان
:
قطع :
زبان
: فارسی
نوع جلد
:
رده بندی
کنگره :
شابک
:
جستجو در Lib.ir
اعتبارسنجی منابع حدیثی عامه
بررسی میزان اعتبار منابع حدیثی اهل سنت و آسیبهای وارد بر آنها و دلایل آن.
میراث حدیثی عامه به علل مختلف، دارای انواع گوناگون آسیبها گردید. کتاب «اعتبارسنجی منابع حدیثی عامه»، بر آن است تا آسیبهای مختلف موجود در میراث مکتوب عامه را رصد نماید و با تجمیع قراین متعدد، تصویر روشنی از تاریکی فضای میراث حدیثی عامه را نمایان سازد، تا خواننده بتواند با مقایسه آن با تاریخ حدیث شیعه، به عظمت میراث برجامانده از اهلبیت علیهمالسلام پی برد.
مطالب کتاب:
کتاب، مشتمل بر چهار بخش است. در بخش اول، پیرامون جریان منع کتابت و تدوین حدیث که از جانب دستگاه غاصب نسبت به احادیث نبوی رخ داده است، بحث خواهد شد. این جلوگیری از حفظ میراث رسول خدا(ص) به روشها و در قالبهای مختلفی است، که مصادیق و نمونههای متعددی از آن، مستند به منابع اهل سنت ارائه میشود.
در بخش دوم، به بحث تحریف حقائق و احادیث توسط محدثین نخستین اهل سنت پرداخته خواهد شد و نمونههای متعددی از جعل، کذب، کتمان، زیاده و نقصان، تحریف لفظی و تحریف معنوی احادیث مطرح شده و با ارائه برخی شواهد، به معرفی بعضی از جاعلین حدیث پرداخته خواهد شد.
در بخش سوم، با تفحصی در آثار رجالی اهل سنت نشان داده خواهد شد که دو ملاک و مبنای اصلی و مهم، برای جرح و تعدیلهای رجالی اهل سنت وجود دارد: اول، تضعیف، تفسیق و تکفیر افرادی که با خط سقیفه زاویه و مخالفت دارند و دوم، توثیق و تمجید ناصبیان خوارج و مخالفان اهلبیت(ع).
در بخش چهارم، بنا بر آنچه در سه بخش اول درباره سیاستهای حاکمان بعد از رسول خدا(ص) نسبت به سنت نبوی و مبارزه آنان با احادیث بیان شد، وارد موضوع نهایی شده و نشان داده خواهد شد که چگونه تاریخ اسلام شاهد زوال سنت نبوی نزد اهل سنت در عصر صحابه و تابعین شد.
برشی از مقدمه کتاب:
میراث حدیثی عامه به علل گوناگون دارای انواع مختلف آسیب ها گردید، مهمترین علت، دوری از منبع شناخت معارف دین یعنی اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله و آویختن به خلفایی دور از علم و عصمت و اصطفای الهی بود. به همین دلیل، ممانعت از نقل و کتابت حدیث خسرانی عظیم برای میراث آن پدید آورد. به گونه ای که تدوین کتب حدیثی ایشان در زمانی صورت گرفت که فاصله زمانی آن از تنها معصوم مقبول شان یعنی پیامبر صلی الله علیه و آله نیازمند اتصال چندین واسطه گردید.
از سوی دیگر برای آنکه بتوانند جایگاه خلفا را حفظ نمایند چاره ای جز دوری از معارف واقعی دین، فضائل و جایگاه عظیم اهل بیت علیهم السلام نداشتند، لذا جعل و تحریف را پیشه خود نمودند و هر آن کس که در این راه کوشاتر بود، بر وثاقتش تاکید کرده و هر شخصی از این وادی دور می شد او را ضعیف می خواندند. نتیجه این همه چنین شد که در توحید و دیگر عقاید و نیز در اخلاق و احکام، به بیراهه رفتندو از مسیر حق و حقیقت به کلی دورگشتند.