تهران ، 1320 / 1362ق ؛ چاپ سوم : ده جلد ، تهران ، كتابفروشى محمدحسن علمى ، 1335 ، چاپ سربى .
چاپ قمشه اى حدّاقل سه نوبت چاپ شناخته شده دارد كه نخستين آن در 1320 است . مشخّصات دومين چاپ قمشه اى اينگونه است : تفسير شيخنا ابوالفتوح رازى ، تهران ، شركت تضامنى علمى ، 1320 . مشخّصات سومين چاپ آن در فوق آمده است.
مجدّدا آقاى ابوالحسن شعرانى به تصحيح اين اثر مبادرت ورزيد و بر اساس چند نسخه ديگر آن را آماده چاپ كرد و بالاخره در 1382ق منتشر نمود . اين چاپ كه به چاپ سوم يا چاپ شعرانى يا چاپ اسلاميه مشهور است ، گويا چند بار چاپ شده ، از اين رو نوبت چاپ آن مكرّر است . براى تمايز هر نوبت چاپ آن با ديگر چاپها، گفته مى شود : مثلاً چاپ دوم شعرانى ، چاپ اول شعرانى.
داورى شعرانى درباره كارش اينگونه است :
با تلاشهايى كه كرديم، اميدواريم اين نسخه ما بهترين نسخ مطبوعه باشد . ضمنا ترجمه اشعار را در ذيل صفحه نوشتيم به تلخيص نه لفظ به لفظ و گاهى فوائدى غير ترجمه افزوديم و لغات فارسى غير مأنوس كه در زمان ما متداول نيست [را] تفسير كرديم و اگر روايتى و خبرى در متن كتاب بود كه آن را ضعيف مى دانستيم يا فتواى فقهى كه موافق عقيده ما نبود يا جزئيات مسائل ديگر كه نمى پسنديديم و صحيح نمى شمرديم و بالجمله هر مطلبى كه مطابق عقيده و رأى ما نبود خود را ملزم به ذكر آن نديديم و بيشتر توجه به توضيح و شرح متن نموديم و سكوت خود را علامت رضايت به معنى و تصحيح مضمون متن قرار نداديم و از خوانندگان عزيز تمنا داريم هر جا به غلط و سهو و اشتباه واقف شوند چه در تصحيح متن و چه در توضيح حواشى ما را معذور دارند. ۱
گويا وجه مشترك چاپهاى 1323ق ، تقوى ، قمشه اى و شعرانى آن است كه از