تصحيح و مقابله ، يادداشتهايى به ترتيب حروف الفبا بردارد . يعنى به هر موضوعى كه رسيده، از آن يادداشت برداشته و چند سطر درباره اش توضيح و از ابوالفتوح آدرس داده است [در واقع مى خواسته اصطلاح نامه گزارشى مثل قاموس قرآن ، مفردات راغب عرضه كند] . اين كتاب بسيار مشگل گشا است و به نام نثر طوبى فى لغات القرآن چاپ شده است. البته ايشان موفق نشدند كه آن را به آخر برسانند و فقط تا حرف «سين» تنظيم شده است . و ملحق به جلد 12 ابوالفتوح است . كس ديگر ، اصطلاحات بعد از «سين» را تكميل كرد و مستقل چاپ كرد . البته معلوم نيست كدام قسمت از آقاى شعرانى و كدام از آن شخص است . آن شخص ديگر ، كتابى به نام لغات القرآن داشته، و قسمتى از كتاب او را براى تكميل حرف سين به بعد به نثر طوبى ضميمه كردند . اين چاپ جداگانه بعد از درگذشت آقاى شعرانى انجام شد . چاپ اول را مطمئن هستيم كه همه مطالبش از خود آقاى شعرانى است زيرا در زمان خودش چاپ شد. ۱
قابل توجه پژوهشگران اينكه، مقاله بلند محمد قزوينى كه با عنوان خاتمة الطّبع در آخر جلد پنجم چاپ تقوى آمده بود، در آخر جلد دوازدهم چاپ شعرانى هم درج شده است.
در سالهاى اخير نياز به تصحيح مجدّد تفسير ابوالفتوح و عرضه آن در چارچوب فرهنگ اين دوره احساس شد . بنياد پژوهشهاى اسلامى وابسته به آستان قدس رضوى با برنامه ريزى توانست تصحيح بهترى ارائه كند . اين چاپ كه توسّط آقايان محمدجعفر ياحقى و محمدمهدى ناصح از استادان ادبيات دانشگاه فردوسى انجام يافت، به چاپ ياحقى ـ ناصح يا چاپ چهارم مشهور است .
اين آخرين چاپ در 20 جلد است و با فهارس دقيق و علمى همراه است. كار آن مطابق گزارشى از سال 1360ش آغاز شد و در سال 1376 به پايان رسيد.
در اين هفده سال بيشتر از ده هزار صفحه مجلّدات بيستگانه تفسير بر اساس