287
مأخذ شناسي ابوالفتوح رازي

در آن، علوم قرآن در اين تفسير، مطالب كلامى و عرفانى، مآخذ احاديث و روايات تفسير ابوالفتوح.

عنايتى، عبدالعلى

اهم انديشه هاى كلامى ابوالفتوح، پايان نامه دوره كارشناسى ارشد، دانشگاه قم، 1384. به راهنمايى على محامد و مشاوره محمد جوادى حيدرى.
نامبرده نوشته خود را در پنج فصل با موضوعات زير عرضه كرده داده است.
توحيد و صفات خدا كه در اين فصل به اصل وجود خدا، صفات ثبوتى و سلبى و عبادات پرداخته است. در فصل دوم افعال خداوند را بيان نموده و در ضمن آن ديدگاه اشاعره را بيان كرده و با استفاده از ديدگاه ابوالفتوح و احيانا برخى ديگر از علماى شيعه آن را به نقد كشيده است و در ضمن آن اشاره اى هم به نظر معتزله كرده است. در فصل سوم به موضوع نبوت و عصمت و ويژگيهاى انبياى خدا از ديدگاه ابوالفتوح اشاره نموده است و در فصل بعد به بحث امامت و نظر ابوالفتوح در اين مورد و معرفى امام زمان (عج) پرداخته است.
نويسنده فصل پايانى كتاب را به معاد اختصاص داده است و در ذيل آن در موضوع ايمان، گناه، وعده و وعيد، احباط، توبه، شفاعت و امر به معروف و نهى از منكر مطالبى ارائه و نظر رازى را در اين موارد بيان نموده است.
اين پايان نامه با نگاه جانبدارانه به نظريات ابوالفتوح نوشته شده است.

فتحى، فاروق

واژه نامه تطبيقى قرآن در دو سوره مائده و انعام بر اساس تفسيرهاى طبرى، كشف الاسرار و ابوالفتوح. تهران، دانشگاه تربيت معلم، 1376. كارشناسى ارشد.
داراى اين مباحث است:
زندگينامه طبرى، تفسير و ترجمه تفسير طبرى، زندگينامه ابوالفضل ميبدى و تفسير كشف الاسرار، زندگينامه ابوالفتوح و تفسير او، ويژگيهاى مشترك در سه تفسير فوق،


مأخذ شناسي ابوالفتوح رازي
286

ب . پايان نامه ها

حسنى زاده، محمد حسين

واژه نامه تطبيقى قرآن براساس تفسيرهاى طبرى، كشف الاسرار و ابوالفتوح، تهران، دانشگاه تربيت معلم، 1373، كارشناسى ارشد، 208ص.
شامل اين مباحث است:
تفسير طبرى و زندگينامه او، تفسير كشف الاسرار و زندگينامه نويسنده آن ، تفسير ابوالفتوح و نويسنده آن؛ ويژگيهاى مشترك اين سه تفسير، ويژگيهاى خاص هر كدام از اين تفسيرها، واژه ها، فهرست مصدر افعال، واژه ها و تركيبات نادرست، مآخذ.

حقوقى، عسكر

سبك و خصوصيات دستورى و لغوى تفسير ابوالفتوح رازى، استاد راهنما ذبيح اللّه صفا، مقطع دكترى، دانشكده ادبيات دانشگاه تهران، دفاع 1335. براى اطلاعات بيشتر نك: ص209 ـ 212.

حقى، محمد مهدى

روش شيخ ابوالفتوح در تفسير روح الجنان، دانشگاه امام صادق عليه السلام، دانشكده الهيات و معارف اسلامى و ارشاد، 1371، كارشناسى ارشد در رشته معارف اسلامى و تبليغ.
داراى اين مباحث است:
آشنايى با شخصيت شيخ ابوالفتوح رازى، آشنايى با تفسير روح الجنان، مقايسه اين تفسير با چند تفسير مهم، منابع روح الجنان و معرفى يك يك آنها، رجال اين تفسير و معرفى هر كدام از آنها، روش تفسير در تنظيم مطالب، مذاهب و روشهاى تفسيرى و روش ابوالفتوح، تفسير مأثور، تفسير به رأى، روش تنظيم روح الجنان، جايگاه نقل در روح الجنان، جايگاه مباحث فقهى در روح الجنان، مباحث ادبى

  • نام منبع :
    مأخذ شناسي ابوالفتوح رازي
    سایر پدیدآورندگان :
    مهريزي، مهدي؛ زماني نژاد، علي اكبر
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 67807
صفحه از 293
پرینت  ارسال به