سنّت است، با اين حال، مىتوان در لابهلاى اين كتاب، اشارههاى فراوانى به مناطق مختلف شهر رى و جغرافياى انسانى و مذهبى را مشاهده كرد و از اين نظر، از جمله كتابهاى قابل استفاده است.
ب. سطح برخوردارىِ مالى شيعيان
با اين كه كتاب نقض، ردّيهاى بر كتابى است كه به انگيزه تخريب چهره شيعه نوشته شده، با اين حال، نويسنده آن در موارد مختلف به بهانههايى، اطلاعاتى در اختيار مىگذارد كه براى روشن شدن وضع مردمان ساكن رى، كمك شايانى مىكند. از جمله اين كه هر دو يعنى نويسنده كتاب بعض فضائح الروافض و نيز عبد الجليل قزوينى گزارش مىدهند كه وضع شيعيان در زمان آنان بسيار خوب بود و از امكانات بسيارى برخوردار بودند. نويسنده بعض فضائح الروافض، اين وضع را زاييده فتوحات عُمَر مىداند و بر شيعيان منّت مىنهد و مىنويسد «و اكنون كه روافض، با مال و ملك اند و علويان، با اموال و املاك، از بركات فتوح عُمَرى است».۱ عبد الجليل هم برخوردارى شيعيان را انكار نمىكند و آن را لطف و نعمت الهى مىداند و مىنويسد:
آرى گير كه هست، امّا كور نيست، بايد كه ببيند اين نعمت در اين ديار و بلاد مشترك از ميان مسلمانان و مشركان، و جهودان و مؤمنان، و موحّدان و ملحدان و علويان و رشنيقان و تركان و تاجيكان، پس خواجه نوسنّى نمىدانم كه تاختن چرا بارسراى علويان آورده است خاص...