به زودى به همان جهنّمى كه آنها وارد شدهاند، وارد مىشوى.
در مرحله ششم، با اعتماد به وعده الاهى، نتيجه عملكرد يزيد را به خودش بر مىگرداند و مىفرمايد: اى يزيد، تو با به شهادت رسانيدن حسين عليه السلام تنها به خودت ضربه زدهاى؛ چرا كه حسين عليه السلام در راه خدا كشته شد و شهيدان در راه خدا هم زندهاند و نزد او روزى داده مىشوند؛ ولى تو مىمانى و اين عمل زشتت و سر و كارت با خداوند و رسول صلى اللَّه عليه وآله است و بايد جوابگوى آنان باشى.
در مرحله هفتم، حضرت زينب به بلندى جايگاه خود نسبت به يزيد اشاره مىكند كه او هميشه يزيد را در هر حالى كه باشد، كوچك و پست مىشمارد.
و مرحله آخر اشاره به اينكه يزيد اگر تمام تلاشهاى خود را به كار بگيرد، نمىتواند ياد و خاطره كربلا و كربلائيان را از صحنه روزگار محو كند. در پايان هم با حمد و سپاس بر خداوند - كه به اوّلين خاندان آنها عزّت و به آخرين آنها شهادت عطا كرد - خطبه را به پايان مىبرد.
7-2-3-2) تحليل بافت ساختارى خطبه حضرت زينب(س) در مجلس يزيد
همانطور كه در بافت موقعيّتى خطبهها اشاره شد، خطبه حضرت زينب(س) در مجلس يزيد، به دليل موقعيّت خاصّ آن، اقتضاى اسلوبى استدلالى و برهانى را داشت.
بررسى بافت متنى اين خطبه، بهخوبى، نشان مىدهد كه حضرت زينب با موقعيّتشناسى ويژه خود و به كارگيرى اسلوبى متناسب با شرايط، توانست رسالت خود را به بهترين شكل به انجام برساند. از ويژگيهاى ساختارى اين خطبه مىتوان به موارد زير اشاره كرد.
1. چهار چوبى ساده ولى استوار كه در آن، الفاظ و عبارات همراه با موسيقى آرام در حركتاند. به كارگيرى اين اسلوب بدان جهت است كه موقعيّت خطبه ايشان، برهان و استدلال را اقتضا مىكند و در اسلوب برهانى، الفاظ و عبارات ساده و با آهنگى آرام به كار مىروند.