اين محيط تربيتى خاص همراه با مربّيانى كه خود، تربيتكننده و هادى بشر بودهاند، مبين شخصيت والا و كمالات حضرت زينب(س) مىباشد. اين بانوى بزرگوار در همه دوران حياتش، از حاميان و مدافعان امامت و ولايت بوده و براى اين هدف، از جان و مال و فرزند خويش گذشته، تمام توان خود را براى معرفى اسلام و حقانيّت خانواده ولايت به كار بست. عملكرد حضرت زينب(س) بر مبناى شناخت از شرايط زمان و مكان بوده و رمز عظمت آن بزرگوار وظيفهشناسى ايشان است كه از معرفت بالا و آيندهنگرى نسبت به مسائل جامعه سرچشمه مى گيرد. شناخت شيوههاى عملكرد حضرت زينب(س)، الگويى شايسته براى زنان جامعه ترسيم مىكند تا با اقتدا به ايشان، مسئوليت خويش را در برابر امامت و ولايت زمان خود بهخوبى، انجام دهند.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: مدرسه علميّه حجّت، ويژه خواهران
9. نقش حضرت زينب (س) در اسلام (فارسى)؛ راضيه عبّاسزاده؛ كارشناسى ارشد سطح دو، 1383.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه مركزى آستان قدس رضوى؛ ع ن 93 ز/ 297/974
10. نقش حضرت زينب (س) در حماسه عاشورا و ادبيّات فارسى (فارسى)؛ سعيده عبّاسى؛ كارشناسى ارشد زبان و ادبيّات فارسى، دانشكده ادبيّات و علوم انسانى دانشگاه آزاد اسلامى، واحد تهران مركزى، 1378.
حضرت زينب(س) نقش ويژهاى در شناخت حماسه كربلا و شناخت هر چه بيشتر شخصيتهاى كربلا دارد و اگر زينب(س) نبود واقعه عاشورا در كربلا دفن مىشد. خطبههاى آتشين و غرّاى ايشان، پيام نهضت امام حسين عليه السلام را در تاريخ جاودانه ساخت. سرگذشت و سيره عملى اين بانوى بزرگوار الگويى بسيار نيكو براى زنان مسلمان و ترسيمكننده جايگاه و مسئوليت زنان در جامعه است. حضرت