رساله‏ نامه حضرت زينب (س) - صفحه 178

اين محيط تربيتى خاص همراه با مربّيانى كه خود، تربيت‏كننده و هادى بشر بوده‏اند، مبين شخصيت والا و كمالات حضرت زينب(س) مى‏باشد. اين بانوى بزرگوار در همه دوران حياتش، از حاميان و مدافعان امامت و ولايت بوده و براى اين هدف، از جان و مال و فرزند خويش گذشته، تمام توان خود را براى معرفى اسلام و حقانيّت خانواده ولايت به كار بست. عملكرد حضرت زينب(س) بر مبناى شناخت از شرايط زمان و مكان بوده و رمز عظمت آن بزرگوار وظيفه‏شناسى ايشان است كه از معرفت بالا و آينده‏نگرى نسبت به مسائل جامعه سرچشمه مى گيرد. شناخت شيوه‏هاى عملكرد حضرت زينب(س)، الگويى شايسته براى زنان جامعه ترسيم مى‏كند تا با اقتدا به ايشان، مسئوليت خويش را در برابر امامت و ولايت زمان خود به‏خوبى، انجام دهند.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: مدرسه علميّه حجّت، ويژه خواهران‏
9. نقش حضرت زينب (س) در اسلام (فارسى)؛ راضيه عبّاس‏زاده؛ كارشناسى ارشد سطح دو، 1383.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه مركزى آستان قدس رضوى؛ ع ن 93 ز/ 297/974
10. نقش حضرت زينب (س) در حماسه عاشورا و ادبيّات فارسى (فارسى)؛ سعيده عبّاسى؛ كارشناسى ارشد زبان و ادبيّات فارسى، دانشكده ادبيّات و علوم انسانى دانشگاه آزاد اسلامى، واحد تهران مركزى، 1378.
حضرت زينب(س) نقش ويژه‏اى در شناخت حماسه كربلا و شناخت هر چه بيشتر شخصيتهاى كربلا دارد و اگر زينب(س) نبود واقعه عاشورا در كربلا دفن مى‏شد. خطبه‏هاى آتشين و غرّاى ايشان، پيام نهضت امام حسين عليه السلام را در تاريخ جاودانه ساخت. سرگذشت و سيره عملى اين بانوى بزرگوار الگويى بسيار نيكو براى زنان مسلمان و ترسيم‏كننده جايگاه و مسئوليت زنان در جامعه است. حضرت

صفحه از 189