رساله‏ نامه حضرت زينب (س) - صفحه 174

مجازات قاتلان اشاره شده است. در خطبه شام، آثار گناه در انسان، موقعيّت بنى‏اميّه و يزيد، مصائب و صبر بر مصيبتها، شهادت در راه خدا و كينه‏توزيهاى بنى‏اميّه با اسلام تحليل شده است و در خطبه احتجاج با ابن‏زياد، مقام و منزلت اهل بيت و فضيلت شهادت بررسى شده است.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه مركز اطلاعات و مدارك علمى ايران؛ TH89404
3. ثقلين در انديشه حضرت زينب (سلام‏اللَّه عليها) (فارسى)؛ آمنه حيدرى وانانى؛ كارشناسى ارشد علوم قرآن و حديث؛ دانشگاه آزاد اسلامى واحد علوم و تحقيقات، 1385.
در تحليل و بررسى ابعاد شخصيت حضرت زينب(س) توجّه به سخنان ايشان و ارتباط آن با قرآن و عترت كمتر مورد نظر بوده است. قهرمان كربلا بودن تنها يكى از جلوه‏هاى شخصيتى حضرت زينب(س) است و سيره عملى ايشان در تمام مراحل زندگى، الگويى بسيار برجسته براى زنان مسلمان است. خطبه‏هاى عارفانه و حكيمانه ايشان در كوفه و شام، بيانگر توجّه و عنايت ويژه حضرت زينب (س) به قرآن و عترت است كه در اين پژوهش، حضرت زينب (س) را به عنوان فردى از افراد عترت برشمرده و با استناد به خطبه‏هاى ايشان، به الهام‏گيرى آن حضرت از قرآن و عترت پرداخته است. سيره حضرت زينب(س) در دو بخش آموزش (پنج فضيلت علمى: عالمة غير معلّمه، قارى و مفسّر قرآن، راوى حديث، شاعر، سخنران) و پرورش (پنج فضيلت عملى: اسوه، مدافع ولايت، عابده، پرستار، عاشق مظلوم) تحقيق و بررسى شده است.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه مركزى دانشگاه آزاد اسلامى، واحد علوم و تحقيقات.
4. جايگاه مشاركت سياسى زن در نظام سياسى اسلام با تأكيد بر عملكرد

صفحه از 189