رساله‏ نامه حضرت زينب (س) - صفحه 175

سياسى حضرت زينب(س) پس از عاشورا (فارسى)؛ محمود ميرحسينى؛ كارشناسى ارشد علوم سياسى، گرايش انديشه سياسى در اسلام؛ دانشكده علوم سياسى دانشگاه آزاد اسلامى واحد تهران مركزى، 1386.
مشاركت سياسى از ديدگاههاى مختلف داراى تعاريف متفاوتى است كه از ديدگاه‏هاى غربى، سكولار، اسلامى و دين مدارانه بررسى شده است. حقوق سياسى و اجتماعى زنان نيز در مكاتب مختلف با نگاه تطبيقى به فمنيسم متفاوت بوده و جايگاه زن در اسلام، جايگاه ويژه‏اى است و شخصيت و سيره عملى حضرت زينب (س)، كامل‏ترين الگو براى زنان مسلمان در مشاركتهاى سياسى و اجتماعى است كه در خطبه‏هاى فصيح و بليغ ايشان به خوبى ترسيم شده است. در دين اسلام، مشاركت سياسى زنان مقبول بوده و به شرط رعايت اصول و موازين شرعى اين مشاركت تشويق نيز شده است. فمنيسم به عنوان مكتبى كه دفاع از حقوق زنان را تبليغ مى‏نمايد، در بسيارى از موارد دچار افراط و تفريطهاى عميقى شده است.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه دانشكده علوم سياسى دانشگاه آزاد اسلامى واحد تهران مركزى؛ كتابخانه ملى ايران؛ 38267-51.
5. الزينبيّات (عربى)؛ زينب چعباوى جعفرى‏پور؛ كارشناسى ارشد زبان و ادبيّات عرب؛ دانشگاه آزاد اسلامى واحد آبادان، خرّمشهر، 1379.
در اين پژوهش، واژه‏هاى مدح، و رثاء به لحاظ لغوى و اصطلاحى، بررسى شده و به اهمّيّت مدح و رثاى اهل بيت عليهم السلام خصوصاً امام حسين عليه السلام و اهل بيت ايشان، پرداخته شده است. اسرار نام زينب (س) به عنوان زينت پدر بررسى و پس از ذكر القاب، عبادات و خطبه ها، سرگذشت و احوال حضرت زينب (س) در طول واقعه كربلا و در مسير بازگشت به كوفه، در مجلس يزيد، برگشت به كربلا و در مدينه را بيان كرده و محقّق تلاش كرده تا همه مديحه‏ها، مراثى، اشعار و قصيده‏هاى شاعران

صفحه از 189