و اديبان را كه در مواضع مختلف سفر كربلا درباره حضرت زينب (س) سرودهاند گردآورى كند. برخى از قصيدههاى سروده شده درباره حضرت زينب(س) به قصيدههاى زينبيّه معروفاند. قصيده زينبيّه عبدالرحمان الاجهورى المقرى و قصيده زينبيه كه در كتاب «زينب الكبرى، جعفر نقدى» ذكر شده، ذيل عنوان قصائد الزينبيّه تحقيق و بررسى شده است.
محلّ نگهدارى و شماره بازيابى: كتابخانه ملّى ايران؛ 13640-51
6. مقايسه خطبه حضرت فاطمه با خطبه حضرت زينب (س) (فارسى)؛ فرحناز اشرفى؛ كارشناسى ارشد، دانشگاه آزاد اسلامى، واحد تهران شمال، 1378.
7. نگاهى به جايگاه ادبى حضرت زينب(س) در آيينه عاشورا (فارسى)؛ صابره سياوشى؛ كارشناسى ارشد زبان و ادبيّات عربى؛ دانشكده ادبيات و علوم انسانى دانشگاه تهران، 1385.
كلام، آهنگى است كه به حركت دهان و زبان از حروف و كلمات، تركيب يافته و براى بيان مقصودى گفته شده باشد و آنچه كلام را زيبا و مستمع را مشتاق نگاه مىدارد، فصاحت و بلاغت كلام است. خطبههاى حضرت زينب(س) در اوج فصاحت و بلاغت است و محقّق در اين پژوهش، پس از ذكر اشعار و خطبهها، آرايه هاى بلاغى (اعم از معانى، بيان و بديع) را با مثالها و شواهد متناسب با آنها بررسى كرده است.
محقّق در فصل اوّل، به بررسى زندگانى و شرح احوال حضرت زينب(س) پرداخته و در فصل دوم، ويژگيها و صفات عمده و برجسته اخلاقى ايشان را برشمرده و به دو ويژگى بارزتر و برجستهتر شخصيت ايشان يعنى صبر و استقامت و فصاحت و بلاغت پرداخته است. فصل سوم، جلوههاى ادبى در كلام حضرت زينب(س) شامل: خطبه هاى ايشان در كوفه و شام به روايتهاى مختلف و شرح