رساله‏ نامه حضرت زينب (س) - صفحه 182

رشد و كمال انسان، اوضاع طبيعى دنيا، توجّه به شدّت ابتلاى اولياى خدا، از جمله عوامل و زمينه‏هاى پيدايش صبر شمرده شده و راههاى دستيابى به صبر و مراتب آن همراه با نشانه‏هاى صابر به عنوان صفات متّقين، مقام و اجر صابر، تبيين و صبر به عنوان رمز پيروزى بيان شده است.
حفظ دين و ايمان، تكامل روح و رشد فكر، موفّقيّت در كارها، نشاط جسم و آرامش جان، اجر و پاداش فراوان از جمله آثار صبر محسوب مى‏شود. صبر با بسيارى از ارزشهاى معنوى همچون نماز، مهربانى، توكّل، عمل صالح و ... ارتباط مستقيم دارد و آفاتى همچون حسد، خشم، افسردگى، يأس، عجله كردن، عجز تهديد كننده صبر مى‏باشند و از طرفى عامل استقامت، خودشناسى و ايمان به قضا و قدر خداوند معرفى شده است. بسيارى از اولياى خداوند به عنوان اسوه‏هاى صبر معروف شده‏اند كه از جمله آنها بانوى بزرگوار كربلا، زينب كبرى(س) است.
محلّ نگهدارى: كتابخانه دانشگاه آزاد اسلامى، واحد فسا
2. بررسى و تحليل مهاجرت امام حسين عليه السلام از مدينه تا كربلا براساس ديدگاه جامعه شناختى - تفسيرى هربرت بلومر (فارسى)؛ مسعود توكّلى صابر؛ كارشناسى ارشد دانشكده علوم اجتماعى و روانشناسى دانشگاه آزاد اسلامى، واحد تهران مركزى، 1383.
اين تحقيق تلاش داشته تا به دور از پيش‏داورى و با مراجعه به واقعيّت، مهاجرت امام حسين عليه السلام را از مدينه تا كربلا، در قالب تحليل جامعه‏شناختى تفسيرگرايانه هربرت بلومر، بررسى و تحليل نمايد. در پويش زمانى پژوهش، به آرا و نظريّات انديشمندانى مراجعه شد كه در برگيرنده تمامى يا حدّاقل مهم‏ترين و مطرح‏ترين ديدگاهها در ارتباط با حركت امام باشند و در انتخاب از ميان متأخّرين و متقدّمين به آثار انديشمندان معاصر مراجعه شد تا علاوه بر استفاده از ديدگاههاى گذشتگان، استفاده از ادبيّات قابل فهم براى مخاطب امروز نيز محقّق گردد. آراء و

صفحه از 189