بحث، هم همان بدن ذرّى است كه در همه انسانها وجود دارد و انسان در اين دنيا از آن خلق مىشود؛ يعنى با جذب مواد غذايى در صلب پدر و سپس در رحم مادر و بعد در دنيا رشد مىكند و در اين دنيا به انسان كامل تبديل مىشود.
1-18) خلقت پيشين انسان و روايات استلام حجر
بر اساس روايات، حجر الاسود فرشتهاى بزرگ بوده است. هنگامى كه خداوند متعال در عالم ذرّ - كه از ذرّيّه حضرت آدم عليه السلام بر ربوبيت خويش عهد و ميثاق گرفت - آن را در كاغذى نوشت و ميثاق همه را بر آن ثبت كرد و آن را در دهان حجر الاسود قرار داد. سپس او را به صورت سنگ در آورد و حضرت آدم عليه السلام آن را در همان ركنى قرار داد كه هم اكنون هست.
از امام باقر وامام صادق عليهما السلام نقل شده است كه عمر در اوّلين سال از دوران خلافتش به حج رفت. در آن سال، مهاجرين و انصار هم با او بودند. اميرالمؤمنين عليه السلام هم به همراه امام حسن، امام حسين عليهما السلام و عبداللَّهبن جعفر به حج رفتند. عمر به هنگام استلام حجر كلماتى در مورد آن بر زبان جارى كرد كه حاكى از عدم شناخت او از مقام و منزلت و حقيقت حجر الاسود بود. اميرالمؤمنين عليه السلام او را به سكوت خواند و فرمود:
لَوْ قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَعَلِمْتَ مِنْ تَأْوِيلِهِ مَا عَلِمَ غَيْرُكَ لَعَلِمْتَ أَنَّهُ يَضُرُّ وَ يَنْفَعُ لَهُ عَيْنَانِ وَ شَفَتَانِ وَ لِسَانٌ ذَلْقٌ يَشْهَدُ لِمَنْ وَافَاهُ بالموافات.
فَقَالَ لَهُ عُمَرُ: فَأَوْجِدْنِي ذَلِكَ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ يَا أَبَا الْحَسَنِ.
فَقَالَ عَلِيٌّ عليه السلام: قَوْلُهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى: (وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا.)
فَلَمَّا أَقَرُّوا بِالطَّاعَةِ بِأَنَّهُ الرَّبُّ وَ هُمُ الْعِبَادُ أَخَذَ عَلَيْهِمُ الْمِيثَاقَ بِالْحَجِّ إِلَى بَيْتِهِ الْحَرَامِ ثُمَّ خَلَقَ اللَّهُ رِقّاً أَرَقَّ مِنَ الْمَاءِ وَ قَالَ لِلْقَلَمِ: اكْتُبْ مُوَافَاةَ خَلْقِي بَيْتِيَ