اعجاز و تحدّى قرآن از نظر آيت ‏اللَّه ميرزا مهدى اصفهانى - صفحه 79

ثانياً: بر اساس روايات فراوان، پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله مسلمانان را از تفسير قرآن به رأى خودشان، باز داشته است.
- ثالثاً: بر اساس حديث ثقلين، پيامبر اهل بيتش عليهم السلام را با قرآن، به جاى خود نهاده و ايشان را همراه قرآن قرار داده است.
- رابعاً: امامان اهل بيت عليهم السلام حامل علوم قرآن‏اند و به آن تحدّى مى‏كنند.
پس با مراجعه به امامان اهل بيت عليهم السلام، مرادات قرآن مانند خورشيد تابان، روشن و آشكار مى‏گردد؛ جهتِ نگاه قرآن و جنبه‏اى كه به آن تحدّى مى‏كند، واضح مى‏شود؛ صدق پيامبر و اهل بيت ايشان عليهم السلام - در اينكه حامل علوم و مخزن حكمت و هدايت قرآن‏اند - ظاهر و نمايان مى‏گردد و روشن مى‏شود كه در علوم و معارف قرآنى، اختلافى نيست و سرانجام اينكه با مراجعه به اهل بيت عليهم السلام مكر و حيله ظالمانِ مدّعى رخ مى‏نمايد و در نتيجه، حقيقت‏جويان از اين توطئه در امان مى‏مانند.

9-2) تدبّر در قرآن‏

به عقيده مرحوم ميرزا، چون خداوند سبحانه در كلامش تجلّى كرده است، تدبّر در قرآن، جهت وجدان پروردگار و كامل شدن عقول ضرورى است. تدبّر در قرآن مجيد نيز ضرورتاً بر دانستن زبان عربى متوقّف است. از نظر ايشان، تجلّى خداوند در كلام خود، اختصاص به زبان عربى دارد و ترجمه، مناقض ظهور و تجلّى خداست؛ پس يادگيرى زبان عربى ضرورت دارد و عربى بودن قرآن، وجوب جعل زبان عربى را به عنوان زبان جامع بين امّتهاى مختلف مى‏رساند؛ چرا كه عربى زبان الوهيّت در عوالم پيشين، زبان ملائكه، روحانيّين، اهل بهشت و مقرّبين است. عربى كامل‏ترين، تمام‏ترين و جامع‏ترين زبان است.
عدم تعلّم عربى و اكتفا به ترجمه، عين تقليد از مترجم است كه با وجدان خدا - بدون تقليد و به واسطه كلام الاهى - تناقض دارد. به همين جهت، اهل بيت عليهم السلام در

صفحه از 83