يكى از آثار جاودانه دكتر محفوظ، رسالهاى درباره ثقةالاسلام كلينى و كتاب شريف كافى است كه در سال 1374 قمرى نوشتهاند و در مقدمه كتاب كافى (با تحقيق استاد فقيد علىاكبر غفارى) آمده است.
استاد علىاكبر غفارى درباره اين رساله مىنويسد: «هى معربة عن مكانة الاستاذ فى الثقافة الاسلامية و شموخه فى الادب و تضلّعه و براعته فى الدراية و الحديث، فزيّنا الكتاب بهمقاله تقديراً لسعيه و إكباراً لمقامه».
و آيتاللَّه سيد محمدرضا حسينى جلالى درباره آن مىنويسد: «از شاهكارهاى ايشان مقدمه بر چاپ كتاب الكافى مرحوم كلينى است كه در تهران چاپ شده كه با اين كار، علاقه و عشق آقاى دكتر محفوظ به حديث و علوم آن نمايان شد».
اين رساله به زبان انگليسى ترجمه شده و در ابتداى نخستين مجلّد ترجمه انگليسى اصول كافى (ترجمه آيتاللَّه شيخ محمدرضا جعفرى نجفى تحت عنوان "Al-Kulayni and Al-Kafi") درج شده است.
(چاپ تهران: سازمان جهانى خدمات اسلامى WoFis، ج 1، ص 27 تا 46)
ايشان به نگارنده سطور مىفرمود: «وصيت كردهام نوشتههايى را كه در مورد ثقة الاسلام كلينى نوشتهام، همراه با من دفن شود، باشد تا از شفاعت آن بزرگوار در روز قيامت بهرهمند شوم.»
روايت حديث
از نقاط روشن و برجسته در زندگى دكتر محفوظ، تداوم راه استادش شيخ آقابزرگ تهرانى در برپايىِ رايتِ اجازه حديث است. وى، از زمانى كه نخستين اجازه روايى خود را در سنّ بيست سالگى، از شيخ آقابزرگ گرفت، تا آخر عمر پربار خود، نزديك به صد اجازه روايتى، از محدّثان شيعه امامى، زيدى، اسماعيلى، حنفى، حنبلى، مالكى، شافعى در زمينههاى حديث، قرائت قرآن، اذكار و ادعيه، خط، استخاره، علوم غريبه گرفت. و خود به صدها تن اجازه روايتى داد.