بررسى تحليلى انتشارات علمى توليدشده در حوزه اسلام‏ - صفحه 139

محدوديّتهاى پژوهش‏

محدوديّت اصلى پايگاه WOSبه نمايه‏هاى استنادى برمى‏گردد كه بر زبان انگليسى تأكيد فراوان دارند و در آنها به مقاله‏هايى كه به زبانهاى ديگر توليد مى‏شوند، كمتر توجّه مى‏شود. علاوه بر آن، در اين پايگاه، مستندسازى صورت نگرفته است. دليل آن املاى اشتباه يا نوشتن اسم يك فرد، با املاهاى متفاوت است. ۱ البتّه در اين مورد، محقّق كوشيده است با بررسى دستى فهرستهاى مورد نظر، اقدام به گردآورى آثار مرتبط از نظر نويسنده و مؤسّسه‏ها در يك محل نمايد.

تجزيه و تحليل نتايج‏

براى پاسخگويى به سؤالهاى پژوهش، نتايج به دست آمده از تجزيه و تحليل 6554 عنوان مدرك، حسب مورد در قالب جدول و نمودار طراحى شد كه به ترتيب ذيل ارايه مى‏گردد:

1. سهم كشورهاى مختلف در نگارش مدارك‏

در مجموع، 93 كشور در نگارش مدارك حوزه موضوعى اسلام در سطح جهانى همكارى داشته‏اند كه از اين ميان، ايالات متّحده آمريكا با 8/34% ، انگلستان 11% كانادا 3% به ترتيب رتبه‏هاى اوّل و دوم را در زمينه توليدات اسلام داشته‏اند. بر طبق يافته‏هاى جدول 1 در ميان كشورهاى خاورميانه، ايران با 30 مقاله با اختلافى فاحش بعد از تركيه با 140 مقاله و اسرائيل با 109 مقاله در مرتبه سوم و بالاتر از عربستان سعودى با 27 مقاله قرار گرفته است.

1.حميدى، اصنافى، عصاره، (۱۳۸۷)

صفحه از 149