معلوم مىشود كه اين عقيده اختصاص به شيعه ندارد.
4. از آنجا كه يكى از فوائد شعر «وقايع نگارى» است، واقعه نزول آيه تطهير و شرح و بيان آن كاملاً در مضمون اشعار مشهود است.
5. اين شعرا، غالباً دانشمندان جامع الاطرافِ زمانِ خود بودهاند. لذا شعر آنان، از علوم مختلف مانند فقه و تاريخ و تفسير و حديث برخاسته است نه اينكه احساس محض باشد.
6. با تكيه بر تطهيريههاى شعرا، مىتوان يقين كرد كه معناى تطهير و مصداق مطهّران، همان عقيده شيعه است و اگر غير از اين بود و افراد ديگرى توسّط پيامبر صلى اللَّه عليه وآله معرّفى شده بودند، حتماً شعراى دانشمند - اعمّ از شيعه و غيرشيعه - در ضمن اشعار به آنها اشاره مىكردند. پيش از اين، علّامه امينى با تكيه بر اشعار غدير در طى قرون گذشته، كاملاً نشان دادهاند كه اگر واقعه غدير و حديث غدير معنايى غير از عقيده شيعه داشت، حتماً در اشعار مىآمد.
6. بخش دومِ فصل دوم
اين بخش حجم اعظم رساله را به خود اختصاص داده است. نگارنده در اين بخش، با جستجو در كتب تاريخى و ادبى و ديوانهاى شعر، اشعارى را كه به طور مستقيم يا غير مستقيم با آيه تطهير ارتباط دارد، گرد آورده است. قبل از ذكر ابيات، براى آشنايى با شاعر، شرح حال مفيدى آورده شده است. البتّه جمع آورىِ همه اشعارِ مربوط به آيه تطهير، نياز به چندين جلد كتاب دارد، ولى در اينجا در حدّ يك رساله دانشگاهى اقدام شده است.۱
1.با توجّه به اينكه در هنگام نزول آيه تطهير، رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله، دختر و داماد و فرزندانش عليهم السلام را زير عبا يا كسا گرد آورد و اين آيه شريفه را خواند، در پارهاى از اشعارى كه خواهد آمد، فقط به اين كلمه اشاره مىشود.