مطيع ائمّه عليهم السلام هستند را با وجدان گناهكار و نيز حال مسلمانان غيرشيعى را با حال عموم مسيحيان و يهوديان و حال آنان را با مادّىگرايان و دهريان مقايسه كنى و اين بر هر عاقلى آشكار است. در نتيجه، كنار رفتن پردهها از پيش چشم مسلمانان در هر درجهاى [ از ايمان]، در مقايسه با عموم غيرمسلمانان، برهانى است بر رسالت رسول ايشان؛ چنانكه بلندى درجه معرفت شيعه در قياس با غيرشيعه، برهانى است بر خلافت امامان ايشان عليهم السلام.
2. تذكار به نور عقل و اثاره و برانگيختن عقول بشر
گفتيم كه مرحوم ميرزا با بهرهگيرى از تعاليم وحيانى معتقد است كه رسول خدا به خدا شناخته مىشود و از آنجا كه همه بندگان، مفطور به معرفت پروردگارشان هستند با تذكار رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله، به معروف فطرى خويش متذكّر مىشوند. خداوند با اين تذكار، علاوه بر معرّفى خويش به بندگان، بر صدق رسولش نيز گواهى مىدهد و اين درحقيقت همان معناى فرمايش اميرالمؤمنين عليه السلام است كه:
اعْرفُوا اللَّهَ بِاللَّهِ و الرَّسولَ بِالرِّسالَة.
چرا كه مهمترين رسالت پيامبر، همانا تذكار به پروردگار عالميان و دعوت بندگان به خضوع و خشوع در برابر عظمت اوست. افزون بر آن، رسول خدا وظيفه دارد كه بشر را به مكارم اخلاق فراخواند؛ يعنى امورى را به او يادآورى كند كه بالفطره آنها را مىشناسد و عقل بهروشنى آنها را درك مىكند.
قرآن، از رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله با عنوان مذكّر ياد مىكند. يادآوريهاى پيامبر اكرم و اهل بيت عليهم السلام به نور عقل و احكام آن، در كتب روايى فراوان است. از نظر آيتاللَّه ميرزا مهدى اصفهانى اين يادآوريها، ارشاد به نورى است كه ذاتاً معصوم است؛ يعنى عقل؛ زيرا حيث ذات عقل، نور و روشنايى است. ايشان امورى را برمىشمارد كه به نور عقل، روشن مىشوند و درعين حال رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله آنها را يادآورى كرده است. درباره برخى از اين امور در رساله اعجاز كلاماللَّه المجيد بحث شده است. به اعتقاد