پس زيارت صلحاء شيعه زيارت ايشان است اما به طريق كمال و تمام ، اول كلام است ، يعنى : كسى كه برمى خيزد از خانه اش و جلاء وطن مى نمايد و صدمات چند بر خود راه مى دهد و بذل مال مى كند و به كربلاء مى رود به هر عنوان ، ايمانى كه دارد با آنكه به زيارت حضرت عبدالعظيم از طهران مى آيد يكى است با تساوى مرتبه ايمان ، پس « افضلُ الاعمالِ أحْمَزُها »۱ چه معنى دارد ؟ اين جزاء منافى با كرم حق است .
آرى چه بسيار كسانى كه به زيارت سيد مظلومان مى روند و هيچ قسم ثواب و بهره اى براى زيارت ايشان نيست و مع هذا زائرند ، پس چه ضرر دارد زائر حضرت عبدالعظيم زائر جناب سيّد الشهداء ـ ارواحنا له الفداء ـ باشد به نحوى كه مذكور شد .
و اگر كسى گويد : از اين اخبار عموم فهميده مى شود و تخصيص بر خلاف اصل و قانون است .
همانا در جواب ، اخبار خاصه و احاديث مخصّصه مرويّه از ائمه طاهرين را بيان مى نمائيم ؛ و اگر به عمومات و اطلاقات اخبار بپردازيم قدرى امر مشكل و صعب مى شود و آن حكايت فضل و بذل الهى است ، غير از نظر به آيات و اخبار منقوله از ائمه اطهار است .
وجوهى در مشابهت زيارت حضرت عبدالعظيم به زيارت جناب خامس آل عباء عليه السلام
حال اختصاص زيارت حضرت عبدالعظيم را از زمره امامزادگان غير از سائرين به آن بزرگوار چند وجه به نظر رسيده است :
وجه اوّل
سابقاً عرض شد ، اجمالاً تشبيه كردن زيارت حضرت عبدالعظيم را به زيارت جناب سيّد الشهدا عليه السلام براى آن است كه از هر زيارتى زيارت جناب امام حسين عليه السلام اصوب