دكتر سيد جلال الدين محدّث اُرمَوي - صفحه 139

خدمات اجتماعى

محدّث ارموى, براى رشد و بالندگى فرهنگى جامعه خود, تمام توان و نهايت تلاش خود را به كار برد. او حاصل تلاشهاى طاقت فرساى علمى و تحقيقى خود را در اختيار جامعه علمى قرار مى داد كه الحق بايد اذعان نمود در اين راه, موفّق بوده است.
محدّث, علاوه بر نوشته هاى علمى, خدمات اجتماعى فراوانى نيز انجام داده كه در ذيل, به برخى از آنها, اشاره مى شود: ۱
محدّث در شانزدهم مهر سال 1318ش, در تهران به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و عازم تبريز گرديد و در دبيرستان نظام تبريز به تدريس پرداخت; لكن با ورود روسها به آذربايجان در سال 1320ش, به تهران مراجعت نمود و به تدريس ادبيات فارسى و عربى در دبيرستان هاى پايتخت مشغول شد و همزمان, مديريت قسمت كتابهاى خطّى كتابخانه ملّى را برعهده داشت و سپس به دانشگاه منتقل شد و در يازدهم آبان 1335ش, با پايه دهم دبيرى به سِمت دبيرى دانشكده معقول و منقول, منصوب شد.
در سال 1342ش, مرحوم محدّث از رساله دكترى خود كه تحقيق و تصحيح (فهرست منتجب الدين) بود, دفاع كرد و به اخذ درجه دكترا در رشته ادبيات عرب, نائل شد. محدّث, پس از سى سال تدريس (هفده سال در آموزش و پرورش و سيزده سال در دانشكده ادبيات و دانشكده منقول و معقول دانشگاه تهران) در سال 1348ش, به افتخار بازنشستگى رسيد.

گراميداشت محدّث ارموى

محدّث ارموى, در پنجم آبان ماه سال 1358ش, بر اثر سكته قلبى جهان را بدرود گفت و در حرم حضرت عبدالعظيم حسنى(ع) در جوار مرقد مفسّر نامى شيعه, ابوالفتوح رازى, آرام يافت.

1.در تنظيم اين بخش, از چكيده مقاله خانم پروين ناهيدى در «خلاصه مقالات همايش محدّث ارموى» (ص۷۵ـ۷۷) استفاده شده است.

صفحه از 141