ظاهرا هدف اصلى اين مشرب، ايجاد يك ديدگاه اسلامى مبتنى بر صرفا متن قرآن است كه سنت نبوى را ناديده مى گيرد. بنابراين، ابتدا بايد جايگاه پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سنت ايشان را در چارچوب يك واقعيت تاريخى بسنجيم. به علاوه، لازم است بررسى شود كه آيا ابعاد روش شناسى اين گفته با منابع آن كه نقش ستون هاى اصلى را دارند سازگار است يا خير ؟
«پيدايش و شكل گيرى ايده عمل به احاديثى در باب فضيلت» ۱ نوشته آيشه اِسرا سهيار ۲
علم شيوه شناسى حديث مانند ساير علوم گسترش تدريجى داشته است. به ويژه اين گسترش تدريجى در موقعيتى صورت گرفته است كه امكان درك و پيروى از آن وجود داشته است. وقتى كه نظر پژوهشگران مختلف در هر حوزه و ترتيب زمانى آن مشخص مى شود، سرانجام به تولد و شكل گيرى آن ايده در روش شناسى حديث برمى خوريم. پس از تشخيص فرايند رشد آن ايده مى توان توضيحات دقيقى راجع به درباره نظريات مختلف عرضه كرد. در اين مقاله، نظريات مختلف پژوهشگران حديث از نخستين دوره تاريخ حديث تا به حال در اين باره كه آيا عمل به احاديث ضعيف در باب فضيلت صحيح است يا خير ؟ مورد بررسى قرار گرفته است. افزون بر اين، فرايند رشد اين ايده به دوره هاى تاريخ احاديث مرتبط شده است. در اصل، تفاوت ميان مفاهيم عمل به مضمون حديث ضعيف و نقل حديث ضعيف مورد تأكيد قرار گرفته است.
«تحليل متنى حديث خلقت آدم در پندار خداوند» ۳ نوشته حسين قهرمان ۴
نويسنده روايت «خلقت آدم در نگاه خداوند» را بررسى كرده است. اين سخن به حديث سوره ۵ معروف است و جايگاه مهمى در تاريخ انديشه اسلامى و به ويژه، در عرفان و الهيات اسلامى دارد. شرق شناسان به اين علت به حديث سوره علاقه مندند كه يكى از قراين مورد استفاده آنان در ادعاهايشان به طور كلى درباره اسلام و به طور خاص، درباره حديث به شمار مى رود. هرچند اين حديث در مهم ترين منابع حديث وارد شده است، اما برخى دانشمندان دنياى اسلام و غرب ادعا مى كنند كه حديث سوره خاستگاه يهودى دارد و از تورات به منابع حديث راه يافته است. اين مقاله سعى مى كند ديدگاه هاى مختلف درباره منشأ اين حديث را جستجو كند. همچنين آن را با رويكردى جديد، تفسير مى كند.
«تبرك جستن از شخص و متعلقات به پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله » ۶ نوشته نارى توپالوغلو ۷
برخى صحابه ـ كه به پيامبر صلى الله عليه و آله علاقه وافرى داشتند ـ معتقد بودند كه اگر ذره اى از متعلقات بدن
1.The Emergence and Development of the Idea of Practice by Hadith on Virtue.
2.Ayse Esra Sahyar.
3.A Contextual Analysis of the Hadith of the Creation of Adam in Gods Image.
4.Huseyin KAHRAMAN
5.. Sura Hadith
6.Tabarruk by the Prophet Person and Belongings.
7.Nari TOPALOGLU