ايشان را داشته باشند در هر دو جهان از آنان بهره مند خواهند شد. بنابراين، برخى صحابه حتى موهاى پيامبر را نزد خويش نگه مى داشتند؛ برخى اشك هاى ايشان را پاك مى كردند و آن رارشته اى با عطرى مى آميختند؛ برخى خون پيامبر را مزه مى كردند؛ عده اى دست هايشان را با صورت و بدن پيامبر متبرك مى كردند؛ برخى آب وضو و استحمام و آب دهان حضرت را به بدن خود مى زدند؛ عده اى نيز اشيايى را كه پيامبر آنها را لمس مى كرد، نزد خود نگاه مى داشتند. دليل آن هم احترام به شخص پيامبر و شفاجستن از آنها بود. امروزه، برخى از متعلقات شخص پيامبر به عنوان بقاياى متبرك، نگه دارى و مورد بازديد قرار مى گيرد.
«شيوه شناسى مستشرقين براى تاريخ گذارى احاديث» ۱ اثر اُذكان خيضر ۲
شيوه هايى كه پژوهشگران غرب از اواخر سده نوزدهم براى تاريخ گذارى احاديث استفاده مى كردند، بسيار توسعه يافته و مفصل است. با اين وجود، اعتبار برخى از آنها بيش از ساير موارد است. در اين مقاله، شيوه هاى فوق در چهار روش قرار مى گيرند: تاريخ گذارى حديث بر مبناى متنى كه ايگنا گلدزيهر ۳ و ماستون اسپيت آن را به كار مى بُردند، تاريخ گذارى احاديث بر مبناى مجموعه هاى حديث كه جوزف شاخت و جى. اچ. اِى جوينبال و ميشل كوك ۴ آن را به كار مى بردند و تاريخ گذارى بر اِسناد و متن كه هارالد موتسكى ۵ آن را به كار مى برد. اين شيوه ها به تفضيل در اين مقاله بررسى شده اند.
2 ـ 2. سال اول، شماره دوم
«پيدايش و توسعه شيوه قاعده مند حفظ و نگهدارى احاديث» ۶ نوشته ياووز اونال ۷
اين مقاله وقايع اجتماعى فرهنگى و روند تحولات و نيز، شكل گيرى نظام انتقادى و اثباتى حديث را بررسى مى كند. علاوه بر اين، بعد تاريخى نظام مزبور را ـ كه شامل دو مرحله است ـ توصيف مى كند، دلايل بروز اختلاف در روند كاربرد را به تفضيل مى آورد و بر منابع تلقى هاى گوناگون از اين نظام تأكيد مى ورزد.
«رويكرد انتقادى به شيوهاى نقد حديث در عرصه تجددگرايى» ۸ از ابراهيم هاتيبگلو ۹
مقاله حاضر ابتدا سعى مى كند كه برخى مسائل كليدى نظير تكذيب و نقد حديث و نيز تفكر
1.The Orientalist Methodology of Dating Hadiths.
2.Ozcan HIDIR
3.Ignaz Goldziher
4.Micheal Cook
5.Harald Motzki
6.On the Emergence and Development of Systematic preservation of Ahadith.
7.Yavuz NAL
8.A Critical Approach to the Methods of Hadith Criticism in the Era of Modernization.
9.Ibrahim HATIBOQLU