ايشان باشد نسختهاى بسيار در كُتُبخانههاى بلادِ اسلام نهاده است. به رى در كتبخانه صاحبى، و به اصفهان در كتبخانه بزرگ، و به ساوه در كُتُبخانه بو طاهر خاتونى و به همه شهرهاى عراق و خراسان معروف و مشهور. (ص 18)
مدرسه بزرگ سيّد تاج الدين محمّد[ كيكى] كيسكى (رى): مدرسه بزرگ سيّد تاج الدين محمّد كيسكى رحمه اللَّه عليه به كلاه دوزان كه مبارك شرفى (شرقى؟) فرموده است و قُرب نود سال است كه در آن جا ختمات قرآن و نماز به جماعت هر روز پنج بار، و مجلسِ وعظ هريك هفته دو بار و يك بار، و در اين مدرسه، موضعِ مناظره و نزول مصلحان در آن جا كه مجاوران اند از اهلِ علم و زهد و سادات و فقهاى غريب كه رسند و باشند، و معمور و مشهور است نه در عهدِ طغرل بزرگ سقاه اللَّه [رحمته ]كردند؟». (ص 34)
مدرسه شمس الإسلام حسكا بابويه (رى): و در آن جا مدرسه شمس الإسلام حسكا بابويه [از فقهاى قرن 4و5 ق] كه پير اين طايفه بود كه نزديك سراى ايالت است و در آن جا نماز به جماعت و قرائت قرآن و تعليم قرآن كودكان را و مجلسِ وعظ و طريقِ فتوا و تقوا ظاهر و معيّن بوده است و هست. (ص 34 - 35)
مدرسه فقيه على جاسبى (رى): مدرسه فقيه على جاسبى به كوى اصفهانيان كه خواجه اميرك فرموده است كه بدان تكلّف، مدرسهاى در هيچ طايفهاى نيست و سادات دارند و در آن جا مجلسِ وعظ و ختمِ قرآن و نماز به جماعت باشد نه در عهدِ سلطان سعيد ملكشاه فرمودند؟ در آن تاريخ كه سرهنگ ساوتكين جامع جديد مىكرد براى اصحاب الحديث كه ايشان را در رى مسجد آدينه نبود. (ص 35)
مدرسه خواجه عبد الجبّار مفيد (رى): مدرسه خواجه عبد الجبّار مفيد كه چهارصد مرد فقيه و متكلّم در آن مدرسه درس شريعت آموختند نه در عهد مباركِ ملكشاهى و روزگار بركيارق - رحمة اللَّه عليهما - كردند؟ و اين ساعت معروف و مشهور است به درس علوم و نماز به جماعت و ختمِ قرآن و نزولِ اهلِ صلاح و فقها، همه به بركات شرف الدين مرتضى مقدّم سادات و شيعه است. (ص 35)
مدرسه خواجه امام رشيد رازى (رى): مدرسه خواجه امام رشيد رازى به دروازه