سفر به اوراسيا - صفحه 193

در نشست علمی اساتید دانشگاه قرآن و حدیث با پرفسور علی اوزاک، وی ضمن خوش-آمدگویی به اساتید دانشکده علوم حدیث، مطالب خود را به زبان عربی برای حاضران بیان داشت. در این جلسه استاد احمد ییلدیز، مدیر اجرایی سازمان نیز حضور داشت.
اوزاك، نخست به معرفی خود پرداخت. او چهل و یک سال از عمرهشتاد و پنج ساله‏‏اش را در خدمت پژوهش و نشر معارف اسلامی در این سازمان سپری کرده است.
علی اوزاک در الازهر تا درجه ارشد تحصیل و سپس در ترکیه نائل به درجه دکتری شده و در حال حاضر دارای بالاترین نشان علمی، یعنی پرفسوری است. او از مؤسسان و بنیان‌گذاران سازمان بوده و در تمام کنفرانس‏‏های علمی این سازمان حضور داشته است. تخصص اصلی وی تفسیر و علوم قرآنی است و از سال 1970 تا 2007م، هر هفته روز‏های شنبه کتاب تفسیر زمخشری را تدریس کرده و آن را به پایان رسانده است و از سال 2007م، تا کنون به تدریس تفسیر موضوعی قرآن پرداخته است.
پرفسور علی اوزاک در بیانات خود گفت:
من بارها به ایران آمده‏ام و آخرین سفر من در دو سال گذشته بوده است و با بسیاری از عالمان شیعی و سنی در شهر‏های مشهد، اصفهان، قزوین، بندر ترکمن و.. ملاقات کرده‏ام. و همچنین برخی از عالمان ایرانی نیز در همایش‏‏های ما شرکت کرده‏اند؛ به عنوان نمونه آیة الله واعظ زاده خراسانی در «همایش بین المللی اهل سنت در تاریخ و در روزگار ما (سال ۲۰۰۴م)» و آیة الله تسخیری و هفت آیة الله دیگر در «همایش بین المللی شیعه در تاریخ و در روزگار ما (سال۱۹۹۳م)» حضور داشتند.
وی با بیان این که ما در برپایی همایش‏‏ها بر این هدف پافشاری می‏کنیم که رأی صحیح را از غیر صحیح در اسلام کشف کنیم و از تعصبات دوری می‏گزینیم، افزود یکی از محور‏های همایش‏های ما بررسی مذاهب و فرقه‏‏های اسلامی است؛ چه این که در زمان رسول خدا فهم صحیح از اسلام ممکن بود، ولی پس از آن، این فهم دچار چالش شد و مذاهب جدید و تصوف و نظایر آن پدیدار شد. تمام این مذاهب را نمی‏توان منتسب به رسول خدا دانست؛ چه این که دین همان است که پیامبر به آن مبعوث شده است. در این زمینه بحث حقیقی انجام نشده است. برای درک حقیقت نیازمند به تربیت باحثین و عالمان آشنا به فرقه‏ها و مذاهب هستیم تا به دور از هر تعصب، به دنبال حق باشند و از این مهم در جوامع اسلامی غفلت شده است. همچنین شایسته است که ما در شیوه و روش فهم متون مقدس بازنگری کنیم. به نظر می‏رسد که شیوه‏‏های سنتی ما در فهم متون دینی ناقص است و اگر تحولی در روش فهم متون دینی پدیدار شود، بسیاری از مسائل دینی تغییر خواهد یافت.
در حاشیه این جلسه، استاد احمد ییلدیز، مدیر اجرایی سازمان مطالعات علوم اسلامی بیان داشت که هفت پژوهش آتی برای همایش‏‏های آینده این سازمان عبارت‌اند از:

صفحه از 212