گفتگو با حضرات آيات آصفي و حكيم - صفحه 6

آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة وهم راكعون»(مائده،55).
بعد دوم آن، همان اطاعت است. در اين باره قرآن مى گويد: «اطيعوااللّه و اطيعواالرسول و أولى الامر منكم»(نساء،59).
ولايت باعث دوام جامعه اسلامى است و بدون ولايت نه امّتى هست و نه امامتى، و از اسلام جز مجموعه اى از قوانين الهى چيز ديگرى نمى ماند. آنچه از اسلام نيرويى محرّك، مبارز و سازنده مى سازد، ولايت است و اگر ولايت نباشد، به قول امام حسين(ع):«وعلى الإسلام السّلام».
حتى نماز و روزه و حج و زكات كه جزء مسلّمات و ضرورتهاى اسلام است، به وسيله ولايت و امامت در جامعه تحقق و تبلور پيدا مى كند، از اين رو است كه در روايات ما آمده است كه اهميت اصل ولايت، از نماز و روزه هم بيشتر است.در روايتى از امام باقر(ع) آمده است كه:«بُنى الإسلام على خمسة اشياء، على الصلوة و الزكوة و الصوم والحج و الولاية».
زراره راوى حديث سؤال ميكند: واىّ شىءٍ من ذالك أفضل؟
امام(ع) مى فرمايد:«الولاية افضل، لانها مفتاحهن والوالى هوالدّليل عليهن».
حضرت در ادامه گفتگو مى فرمايد: «الولاية ذروة الأمر و سنامه و مفتاحه و باب الأشياء و رضى الرحمن الطاعةالامام بعد معرفته…(الكافى:2/18/5؛ بحارالانوار:68/332/10).
حديث مشهور غدير نيز در خصوص ولايت آمده، كه در آن، حضرت رسول الله(ص) امام على بن ابى طالب(ع) را بعد از خود براى ولايت مسلمانان معين مى كند.
پيامبر(ص) با اين كار دو مطلب را صريحاً به مسلمانان اعلان مى كند: يكى آنكه امر ولايت و امامت امّت بعد از وفات ايشان نيز به قوّت خود باقى است و چنين نيست كه با وفات رسول اللّه(ص) رهبرى سياسى و اجتماعى و نظامى امت رها شود.دوم آنكه امام على بن ابى طالب(ع) بعد از ايشان با نصب و تعيين الهى امام مسلمانان و ولى امر ايشان خواهد بود.

صفحه از 36