دفاع از حديث(9) - صفحه 126

الدخيلة, يعنى رواياتى كه در حقيقتْ روايت نيستند و به نام روايت, وارد احاديث شيعه شده اند.
ثالثاً بسيارى از رواياتى كه در الأخبار الدخيلة آمده اند و بر چسب جعل و يا تحريف بر آنها زده شده است, از اتّهام جعل و تحريف, پيراسته اند و ما اين پيراستگى را تا حدودى در سلسله مقالات «دفاع از حديث», نشان داده ايم و بر اين باوريم كه بيشتر اين اتّهام ها, به سليقه ها بستگى دارد و گاه, برخاسته از ذوق خاص و يا برگرفته از مبنايى شخصى است و در بيشتر موارد, ناشى از عدم دقّت و غور كافى است; چرا كه يك فرد, هرچه قوى باشد, براى چنين بررسى كارسازى, ضعيف است. در اين جا بد نيست كه اشاره وار به كتاب الأخبار الدخيلة, بپردازيم.

درباره الأخبار الدخيلة

علامه شيخ محمد تقى شوشترى, در چهار جلد, مجموعه اى از روايات و ادعيه را ارائه كرده كه ادّعاى وضع و يا تحريف آنها را دارد. ايشان, كتاب را در سه باب, قرار داده است: يك باب, ويژه روايات تحريف شده; يك باب, ويژه روايات جعلى; يك باب, ويژه دعاهاى تحريف شده و جعلى.
فصل اوّل از باب اوّل اين كتاب, درباره رواياتى است كه به نظر نويسنده محترم, ضرورت مذهب شيعه, بر تحريف آنها دلالت دارد. اين روايات, به نظر نويسنده, قطعاً تحريف شده اند; چرا كه با مذهب شيعه, ناسازگارند و حتّى در برخى از روايات, ادّعا شده كه اساساً با اسلام, سازگار نيستند.
مؤلف محترم, در اين فصل, در مجموعِ چهار جلد كتاب, ده روايت را ذكر كرده است و ادّعاى تحريف آنها را به همان صورت كه اشاره رفت, آورده است.
ما در سلسله مقالات «دفاع از حديث», اكثر اين روايات را پيراسته از تحريف دانسته ايم و به سادگى, دلائل تحريف, پاسخ گفته ايم, به گونه اى كه پس از دقّت اعمال شده, عدم تحريف اين دسته از روايات, به روشنى اثبات مى شود. تا كنون, هفت روايت

صفحه از 151