نشريات حديثي در ايران - صفحه 192

(رى شهرى) و سردبير آن مهدى مهريزى است. علوم حديث در قالب فصلنامه و در قطع وزيرى و به زبان فارسى در قم انتشار مى يابد و از پاييز 1375 تاكنون (پاييز 1383)، هر فصل، به صورت منظم منتشر شده و در 33 شماره، ده ها مقاله تخصصى و اطلاع رسانى و گفت وگو و... را عرضه نموده است. بخش هاى مختلف نشريه عبارت اند از: سرمقاله، مقالات، گفت وگو، نقد و معرفى، اطلاع رسانى. حجم هر شماره حدود دويست تا سيصد صفحه است.
علوم حديث تاكنون چند شماره جارى خود را به صورت ويژه نامه منتشر كرده است. اين ويژه نامه ها عبارت اند از: ويژه نامه حديث غدير (شماره 7)، ويژه كنگره خاندان خوانسارى (شماره 11)، ويژه نامه امام خمينى(شماره 14)، ويژه نامه امام على(ع) (شماره 18)، يادمان محدثان بزرگ آيه اللّه سيدمهدى روحانى و آيه اللّه ميرزاعلى احمدى ميانجى (شماره 21)، ويژه نامه كنگره حضرت عبدالعظيم حسنى(ع) (شماره 27).
اين نشريه در آستانه برخوردارى از اعتبار علمى ـ پژوهشى است. اطلاعات مورد نياز برخوردارى از اين اعتبار، از شماره سى، در نشريه درج شده، پرونده نشريه در كميسيون بررسى نشريات علمى كشور جهت صدور مجوز علمى ـ پژوهشى بررسى شده است. قرار است مجوز علمى ـ پژوهشى، به زودى، پس از اعلام نظر كميسيون بررسى نشريات علمى كشور، در نشريه درج گردد.
نمايه موضوعى چهارده شماره از علوم حديث با عنوان كارنامه چهارساله علوم حديث، در 36 صفحه در قطع پالتويى به مناسبت هفتمين جشنواره مطبوعات (اردى بهشت 1379) منتشر شده است. همچنين نمايه مقالات شماره 1 تا 26، به مناسبت دهمين جشنواره مطبوعات (اردى بهشت 1382) به صورت زيراكسى در 29 صفحه و به قطع رقعى در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است.

2. علوم الحديث

علوم الحديث، نشريه اى علمى ـ تخصصى در زمينه حديث و علوم مرتبط به آن است كه با هدف انتشار پژوهش هاى مرتبط با حديث و علوم حديث و معرفى محدثان بزرگ و آثار آنان و نقد و بررسى در حوزه حديث و آثار حديثى و تصحيح برخى از نسخه هاى كمياب حديثى و اطلاع رسانى در حوزه فعاليت هاى حديث منتشر مى شود.
صاحب امتياز اين نشريه دانشكده علوم حديث است. مدير مسؤول آن محمّد محمدى نيك (رى شهرى) و سردبير آن سيدعلى قاضى عسكر است. علوم الحديث به صورت دو فصلنامه و در

صفحه از 195