دستهبنديهاي حديث صحيح را نيز مطرح ميکند و در مورد هر کدام، در چند صفحه توضيحاتي ارائه ميدهد؛ امّا برخلاف آنچه در عنوان مقاله آمده، مطلب بخصوصي درباره اثر حديث صحيح در قانونگذاري، ارائه نميکند.
مقاله «الحديث المرسل، حدّه و مذاهب العلماء في الإحتجاج به» (ش 5 ص 55 ـ 83)، به قلم آقاي عمر ازدادو است. نويسنده، در اين مقاله، با توجّه به اهمّيت مبحث حديث مُرسل، کوشيده تا گزارشوارهاي از نظريات دانشمندان را در اين باره، ارائه دهد. بر اين اساس ابتدا معناي لغوي و سپس معناي اصطلاحي «ارسال» را ذکر ميکند و پس از نقلِ قولهاي گوناگون در اين زمينه، همه آنها را در سه بخش، جمع ميآورد.
در ادامه، نويسنده، جهت گيريهاي دانشمندان در مورد حديث مُرسل را ـ که شامل حجّيت مطلق، ردّ مطلق و قول به تفصيل است ـ ، نقل ميکند و مقاله خويش را با ذکر پنج مثال از احاديث مُرسل و تفاوت ديدگاهها در مورد آنها به پايان ميبرد.
مقاله «ضوابط معرفة الحديث الموضوع عند المحدّثين» (ش 4 ص 91 ـ 106)، نوشتاري به قلم آقاي ادريس عزوزي است. نويسنده، با توجّه به شکلگيري فرقههاي گوناگون در دوران امام علي(، اين دوره را دوره ظهور «وضع»، معرّفي ميکند و در ادامه، سختگيريهاي بزرگان اهل سنّت در برابر «احاديث موضوع» را بازگو مينمايد.
نويسنده، در بخش ديگري از مقاله، راه شناخت احاديث موضوع را دو طريق توجّه به قواعد سندي و مينت، و مراجعه به برخي کتابهاي مستقل درباره موضوعات ميداند و پس از معرّفي، برخي قواعد را از چند کتاب ـ که به قصد مشخّص نمودن احاديث موضوع به نگارش درآمدهاند ـ ، نام ميبرد.
بخش پنجم: بخاريپژوهي
مقالات بخش بخاريپژوهي نيز از اين قرارند:
ـ شروح المغربية لصحيح البخاري
ـ إفتتاحيات البخاري و ختاماته
ـ منهج الإمام البخاري في علم الحديث
ـ ثلاثيات الإمام البخاري
ـ تقطيع الحديث صنيع البخاري، نموذجاً.
آقاي دکتر يوسف الکتّاني، در مجلّة دار الحديث، چهار مقاله در موضوع بخاريپژوهي به چاپ رسانده است. مقاله نخست وي، چنين نام دارد: «شروح المغربية لصحيح البخاري» (ش 2 ص 127 ـ 152). نويسنده، در اين مقاله ميکوشد تا گزارشي از شرحهاي صحيح البخاري را ـ که به قلم مغربيان نگاشته شده ـ ، ارائه نمايد. به باور نويسنده، دومين شرح صحيح البخاري، کتابي است با